Overslaan en naar de inhoud gaan

'Afscheidstournee' Van der Breggen begint zaterdag

Geplaatst opvrijdag 26 februari 2021 - 18:11

Het is de laatste keer dat wereldkampioen Anna van der Breggen zaterdag start in Omloop Het Nieuwsblad.

De 30-jarige renster van SD Worx, voorheen Boels-Dolmans, is begonnen aan haar allerlaatste seizoen.

Ploegleider
De renster, die tijdelijk in Valkenburg woont, heeft als hoofddoel de Olympische Spelen van Tokio. Na dit seizoen zal ze plaatsnemen in de ploegleiderswagen van het team. Ook Chantal van den Broek-Blaak zal over anderhalf jaar overstappen naar de staf van SD Worx.

Nieuwe lichting
Al vijf jaar lang is Boels-Dolmans het beste team ter wereld. En dat moet vooral zo blijven, ook met een nieuwe sponsor, vindt teammanager Erwin Janssen. "Anna vervang je niet zomaar en ook Chantal niet, die over anderhalf jaar stopt. Maar we hebben er wel alles aan gedaan om een nieuwe lichting klaar te stomen." De teamleiding trok deze winter maar liefst zeven nieuwe rensters aan. "Het is heel fijn dat Anna en Chantal nu nog de kans hebben om kennis en kunde over te dragen aan de nieuwelingen."

Eerste klassieker
Van der Breggen genoot van het trainingskamp in Spanje vorige maand. "Dan rijd ik over die weggetjes daar en dan denk je wel bij jezelf, goh dit is de laatste keer dat ik hier met het team ben." Chantal van den Broek-Blaak herkent dat wel. "Ik denk steeds: het is de laatste keer, dus ik geef meer zodat ik álles eruit haal wat er nog in zit." Beide vrouwen rijden zaterdag de openingswedstrijd Omloop het Nieuwsblad in Gent. Van den Broek-Blaak wist de koers te winnen in 2019, Van der Breggen in 2015. Vorig jaar won Annemiek van Vleuten.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen