Overslaan en naar de inhoud gaan

'Afscheidstournee' Van der Breggen begint zaterdag

Geplaatst opvrijdag 26 februari 2021 - 18:11

Het is de laatste keer dat wereldkampioen Anna van der Breggen zaterdag start in Omloop Het Nieuwsblad.

De 30-jarige renster van SD Worx, voorheen Boels-Dolmans, is begonnen aan haar allerlaatste seizoen.

Ploegleider
De renster, die tijdelijk in Valkenburg woont, heeft als hoofddoel de Olympische Spelen van Tokio. Na dit seizoen zal ze plaatsnemen in de ploegleiderswagen van het team. Ook Chantal van den Broek-Blaak zal over anderhalf jaar overstappen naar de staf van SD Worx.

Nieuwe lichting
Al vijf jaar lang is Boels-Dolmans het beste team ter wereld. En dat moet vooral zo blijven, ook met een nieuwe sponsor, vindt teammanager Erwin Janssen. "Anna vervang je niet zomaar en ook Chantal niet, die over anderhalf jaar stopt. Maar we hebben er wel alles aan gedaan om een nieuwe lichting klaar te stomen." De teamleiding trok deze winter maar liefst zeven nieuwe rensters aan. "Het is heel fijn dat Anna en Chantal nu nog de kans hebben om kennis en kunde over te dragen aan de nieuwelingen."

Eerste klassieker
Van der Breggen genoot van het trainingskamp in Spanje vorige maand. "Dan rijd ik over die weggetjes daar en dan denk je wel bij jezelf, goh dit is de laatste keer dat ik hier met het team ben." Chantal van den Broek-Blaak herkent dat wel. "Ik denk steeds: het is de laatste keer, dus ik geef meer zodat ik álles eruit haal wat er nog in zit." Beide vrouwen rijden zaterdag de openingswedstrijd Omloop het Nieuwsblad in Gent. Van den Broek-Blaak wist de koers te winnen in 2019, Van der Breggen in 2015. Vorig jaar won Annemiek van Vleuten.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen