Overslaan en naar de inhoud gaan

Afrikamuseum verkast naar ander pand

Geplaatst opwoensdag 8 februari 2017 - 21:01

De stichting Afrika Anders, beter bekend als het voormalige Afrikacentrum, heeft een nieuwe locatie gevonden.

Twee jaar geleden verhuisde het museum van Cadier en Keer naar het Ursulinenconvent in Eijsden, nu heeft ze even verderop in de Breusterstraat een nieuw onderkomen gevonden.

Verwarming kapot
Na twee jaar vertrekt Afrika Anders dus weer uit het
Ursulinenconvent. Volgens voorzitter Wil Stal voldeed de locatie toch niet. "We zaten op de tweede verdieping en waren daarmee toch minder zichtbaar. Bovendien waren er problemen met de verwarming. Als je mensen moet rondleiden in een temperatuur van zo'n 10 graden, is dat niet prettig."

Museum en winkel
De stichting heeft nu het pand van de voormalige drogisterij aan de Breusterstraat 38 gekocht. Het gebouw zal over enkele maanden in gebruik genomen worden. Afrika Anders wil er onder meer een museum en winkel inrichten, mensen kunnen rondleidingen krijgen en er worden allerhande workshops gegeven. De stichting heeft zich ten doel gesteld om de cultuur van Afrika onder de aandacht te brengen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Afrikamuseum sluit na amper twee jaar al de deuren
Slagwerkensemble Eijsden grote winnaar op podiumconcours
Schuttersbeeld gestolen: zijn schoenen staan er nog
Meeste treinen rijden wel op tijd in Limburg
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen