Overslaan en naar de inhoud gaan

Afrikamuseum verkast naar ander pand

Geplaatst opwoensdag 8 februari 2017 - 21:01

De stichting Afrika Anders, beter bekend als het voormalige Afrikacentrum, heeft een nieuwe locatie gevonden.

Twee jaar geleden verhuisde het museum van Cadier en Keer naar het Ursulinenconvent in Eijsden, nu heeft ze even verderop in de Breusterstraat een nieuw onderkomen gevonden.

Verwarming kapot
Na twee jaar vertrekt Afrika Anders dus weer uit het
Ursulinenconvent. Volgens voorzitter Wil Stal voldeed de locatie toch niet. "We zaten op de tweede verdieping en waren daarmee toch minder zichtbaar. Bovendien waren er problemen met de verwarming. Als je mensen moet rondleiden in een temperatuur van zo'n 10 graden, is dat niet prettig."

Museum en winkel
De stichting heeft nu het pand van de voormalige drogisterij aan de Breusterstraat 38 gekocht. Het gebouw zal over enkele maanden in gebruik genomen worden. Afrika Anders wil er onder meer een museum en winkel inrichten, mensen kunnen rondleidingen krijgen en er worden allerhande workshops gegeven. De stichting heeft zich ten doel gesteld om de cultuur van Afrika onder de aandacht te brengen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Afrikamuseum sluit na amper twee jaar al de deuren
Slagwerkensemble Eijsden grote winnaar op podiumconcours
Groete Broonk in Eijsden in 2018
Dans uit Eijsden vanaf nu Nederlands erfgoed
Schuttersbeeld gestolen: zijn schoenen staan er nog
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen