Overslaan en naar de inhoud gaan

Afrikamuseum sluit na amper twee jaar al de deuren

Geplaatst opmaandag 23 januari 2017 - 21:09

Nog geen twee jaar na de opening sluit het Afrikamuseum in Eijsden weer de deuren.

Het Afrikamuseum is samen met het Familiemuseum ondergebracht in het voormalige Ursulinenklooster in Eijsden.

Koud
Volgens de vrijwilligers die het museum runnen is het grootste
probleem dat hun onderkomen niet verwarmd is. Daarom kunnen er geen activiteiten worden georganiseerd voor scholen of groepen. Toezeggingen van de eigenaar om verbeteringen aan te brengen zijn volgens de vrijwilligers nooit nagekomen.

Afrika Anders
Het Afrikamuseum in Eijsden werd twee jaar geleden opgezet door vrijwilligers van de Stichting Afrika Anders, die daarvoor actief waren in het voormalige Afrikacentrum in Cadier en Keer.

Dat sloot enkele jaren geleden de deuren. De collectie verhuisde naar Steyl waar gewerkt wordt aan een nieuw Afrikacentrum.

Educatie
De vrijwilligers besloten daarom maar zelf een museum te beginnen in Eijsden. Daar worden niet alleen Afrikaanse kunstvoorwerpen getoond, maar ook worden allerlei educatieve activiteiten ontwikkeld rond het thema Afrika.

De Stichting Afrika Anders is niet van plan om op een andere plek opnieuw een museum te beginnen. Wel worden de educatieve activiteiten vanuit een ander pand in Eijsden voortgezet.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Afrikamuseum verkast naar ander pand
Museum Van Bommel van Dam in Venlo
Plan: vleugel van 6 miljoen voor Limburgs Museum
Cultuurbedrijf uit de startblokken
Museum Continium nu ook in Maastricht
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen