Overslaan en naar de inhoud gaan

Afhalen kerstdiners bij restaurants begonnen

Geplaatst opdonderdag 24 december 2020 - 21:28

Een 5-gangen diner in een kartonnen doos. Het klinkt niet direct smakelijk, maar veel mensen kiezen hier wel voor. Ze steunen er de vele restaurants mee, die gesloten zijn met kerst.

Het koken zit erop voor chef-kok Roel Welles van restaurant Kwartelenmarkt 11 in Venlo. De afgelopen dagen heeft hij honderden diners voorbereid. Voor kerstavond, eerste én tweede kerstdag. "De beleving is natuurlijk heel anders dan dat je tijdens kerst kookt voor een vol restaurant, maar dit is ook wel weer een uitdaging", zo verklaart hij.

Niet moeilijk
Verspreid over de komende kerstdagen kunnen zijn gasten de bestelde diners komen ophalen. Ze krijgen een handleiding mee hoe de gerechten thuis het beste kunnen worden bereid. Al is het eigenlijk niet meer dan verwarmen. "Dat is echt niet moeilijk, ik ga ervan uit dat ze dat wel lukt."

Video: L1

Achter de hand
Sinds donderdagochtend kunnen de diners bij zijn restaurant worden afgehaald. Klanten die nog iets erbij willen hebben, kunnen nog worden geholpen. "Ik zorg dat ik altijd iets achter de hand heb. Mensen besluiten vaak op het laatst er nog iets lekkers bij te nemen."

Steunen
Dat blijkt ook donderdag, als een klant nog wat extra pasteitjes wil. Ze is blij dat die nog aan het afhaaldiner kunnen worden toegevoegd. "Ik heb het afhaaldiner besteld omdat ik als vaste klant weet dat het lekker is, en natuurlijk omdat ik Roel wil steunen in deze moeilijke tijd."

Gourmetten
Ook op eerste en tweede kerstdag kan er worden afgehaald. Dat betekent dat Welles overdag een aantal uren moet werken. Niet achter de potten en pannen, maar gewoon in zijn restaurant dat nu niet meer is dan een afhaalpunt. Een voordeel is wel dat hij met de kerst 's avonds niet meer hoeft te koken voor restaurantgasten. In plaats daarvan gaat hij gourmetten bij zijn broer. "Een chef-kok die gaat gourmetten, dat klinkt inderdaad raar. Maar hé, het is gewoon lekker en gezellig!"

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen