Overslaan en naar de inhoud gaan

Afgrendeling voorbij: afsluiting Heuvelland niet verlengd

Geplaatst opwoensdag 29 april 2020 - 12:37

De Veiligheidsregio Zuid-Limburg heeft besloten het Heuvelland niet langer af te sluiten voor dagtoerisme. Daarmee zijn de wegafzettingen op toegangswegen definitief verleden tijd.

Het Heuvelland was de afgelopen weken afgesloten voor dagrecreatie. Dit begon op 9 april om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Afgelopen dinsdag liep het af.

Te druk
Met name in het begin van april zorgden motorrijders en dagjesmensen ervoor dat het te druk was in het gebied. De autoriteiten zagen zich daardoor genoodzaakt op toegangswegen de weg te versperren en met politieagenten, boa's en marechaussee controles uit te voeren. Wie niet in het Heuvelland woonde, werkte of geen goede reden had om er op bezoek te gaan, werd teruggestuurd.

Lees ook: Heuvelland op slot: controles op belangrijkste toegangswegen

Landelijke noodverordening
Topdrukte bleef in het afgelopen weekeinde en het paasweekend uit. Het aantal controles op toegangswegen was al geleidelijk afgeschaald, maar nu komt er ook een einde aan de speciale aanpak voor het Heuvelland. Wel kan er nog volgens de landelijke noodverordening gecontroleerd en beboet worden op het (niet) naleven van de coronamaatregelen.

Lees ook: Politie en Veiligheidsregio's: 'Erg rustig geweest'

Gezond verstand
De voorzitter van de Veiligheidsregio, burgemeester Annemarie Penn-te Strake van Maastricht, drukt dagtoeristen op het hart om nu niet alsnog te gaan recreëren in het Heuvelland. "Bewegen is gezond en doe dat ook vooral, maar bij voorkeur in je eentje en alleen in de eigen omgeving. Onze inwoners hebben laten zien dat het kan, dus ik doe een beroep op ieders gezond verstand."

Twee weken geleden werd er wel nog gecontroleerd:

Video: L1

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een coole airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de coole airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen