Overslaan en naar de inhoud gaan

Afgrendeling voorbij: afsluiting Heuvelland niet verlengd

Geplaatst opwoensdag 29 april 2020 - 12:37

De Veiligheidsregio Zuid-Limburg heeft besloten het Heuvelland niet langer af te sluiten voor dagtoerisme. Daarmee zijn de wegafzettingen op toegangswegen definitief verleden tijd.

Het Heuvelland was de afgelopen weken afgesloten voor dagrecreatie. Dit begon op 9 april om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Afgelopen dinsdag liep het af.

Te druk
Met name in het begin van april zorgden motorrijders en dagjesmensen ervoor dat het te druk was in het gebied. De autoriteiten zagen zich daardoor genoodzaakt op toegangswegen de weg te versperren en met politieagenten, boa's en marechaussee controles uit te voeren. Wie niet in het Heuvelland woonde, werkte of geen goede reden had om er op bezoek te gaan, werd teruggestuurd.

Lees ook: Heuvelland op slot: controles op belangrijkste toegangswegen

Landelijke noodverordening
Topdrukte bleef in het afgelopen weekeinde en het paasweekend uit. Het aantal controles op toegangswegen was al geleidelijk afgeschaald, maar nu komt er ook een einde aan de speciale aanpak voor het Heuvelland. Wel kan er nog volgens de landelijke noodverordening gecontroleerd en beboet worden op het (niet) naleven van de coronamaatregelen.

Lees ook: Politie en Veiligheidsregio's: 'Erg rustig geweest'

Gezond verstand
De voorzitter van de Veiligheidsregio, burgemeester Annemarie Penn-te Strake van Maastricht, drukt dagtoeristen op het hart om nu niet alsnog te gaan recreëren in het Heuvelland. "Bewegen is gezond en doe dat ook vooral, maar bij voorkeur in je eentje en alleen in de eigen omgeving. Onze inwoners hebben laten zien dat het kan, dus ik doe een beroep op ieders gezond verstand."

Twee weken geleden werd er wel nog gecontroleerd:

Video: L1

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen