Overslaan en naar de inhoud gaan

'Afgrendeling Heuvelland na Pasen weer voorbij'

Geplaatst opzondag 12 april 2020 - 19:22

De coronamaatregelen die nu voor het paasweekeinde werden afgekondigd in het Heuvelland, worden als het aan voorzitter Annemarie Penn van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg snel weer ingetrokken.

Dinsdag overlegt de Veiligheidsregio over de maatregelen. Omdat iedereen zich er zo keurig aan heeft gehouden, worden de maatregelen als het aan Penn ligt teruggeschroefd. Dat zei ze in gesprek bij L1mburg Centraal.

Overspoeld
De maatregelen, waarbij het Heuvelland werd afgesloten voor dagjesmensen en toeristen en allen toegankelijk is voor mensen die er wonen of werken, werden donderdag ingevoerd. Aanleiding was de drukte van vorig weekeinde, toen de regio ondanks alle coronavoorschriften toch werd overspoeld door recreanten. Vooral motorrijders en wielrenners trokken toen het gebied in.

Controles
Volgens Penn was het donderdag nog niet voor iedereen duidelijk dat het gebied was afgezonderd, maar hebben de mensen zich er de afgelopen dagen goed aan gehouden. Bij controlepunten aan de invalswegen meldden zich zondag vooral inwoners van het Heuvelland

Lees ook: Akelige stilte in het Heuvelland

Feestjes
Penn zegt verder dat er de afgelopen dagen in het gebied geen toeristen bekeurd zijn voor het overtreden van de coronaregels. Wel zijn enkele jongeren beboet, die het niet konden laten om samen een feestje te bouwen. Om zulke bijeenkomsten te voorkomen heeft de gemeente Kerkrade zaterdagavond twee parkeerplaatsen afgesloten.

Uit de kast
Maandag ziet de Veiligheidsregio de maatregelen nog een dag aan, om die op dinsdag te evalueren en, wat Penn betreft, af te schalen. "En als mensen dan toch weer het Heuvelland in trekken, kunnen we het draaiboek weer uit de kast trekken."

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen