Overslaan en naar de inhoud gaan

Afgewerkte olie gedumpt in Ottersum

Geplaatst opwoensdag 23 juni 2021 - 11:36

In het buitengebied van Ottersum zijn 19 vaten met afvalolie gedumpt.

Politie en brandweer hebben de vaten met afgewerkte olie woensdagochtend rond 8:50 uur ontdekt aan de Leembaan, niet ver van de Duitse grens.

Afvoer
Het gaat om 18 vaten met een inhoud van 25 liter en om één groter vat, meldt een correspondent ter plaatse. De gemeente Gennep is op de hoogte van de oliedumping en zorgt voor de afvoer van het goedje. Afgewerkte olie is olie die gebruikt is in hydraulisch aangedreven systemen. Denk bijvoorbeeld aan de motoren van auto's of tractoren.

Er zijn geen andere, al dan niet gevaarlijke, stoffen aangetroffen in de gedumpte vaten. De herkomst van de afvalolie is onbekend.

" width="100%" height="450" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen">
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen