Overslaan en naar de inhoud gaan

Afgestorven bomen Memoriebos vervangen

Geplaatst opdonderdag 2 november 2017 - 18:41

In het zogenoemde Memoriebos in Sittard zijn vijfentwintig afgestorven bomen vervangen.

De dode bomen hebben de droge periode in de zomer niet overleefd.

Herinnering
In het Memoriebos staan in totaal 425 herinneringsbomen. Elke boom is een herinnering aan een overleden dierbare. De nabestaanden hebben de boom geadopteerd. Vaak wordt de as van de overledene uitgestrooid rondom de boom.

Video: L1

2500 euro
De stichting Behoud Kollenberg, dat het bos beheert, heeft de bomen op eigen kosten vervangen. In totaal is daarmee zo'n 2500 euro gemoeid. "Die kosten betalen we zelf, omdat we het niet reeël vinden dat de nabestaanden daarvoor zouden moeten opdraaien", zegt bestuurslid Wil Krekels.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen