Overslaan en naar de inhoud gaan

Afgeschoten dwerggans: mogelijk waarschuwing voor jager

Geplaatst opdinsdag 13 november 2018 - 11:23

De jager die een bedreigde dwerggans doodschoot krijgt mogelijk een waarschuwing.

De Provincie Limburg gaat ervan uit dat de jager die op het dier schoot dat per ongeluk deed. Dat zegt Bas Albersen, woordvoerder van de provincie, tegen L1.

Lookalike
De provincie gaat in gesprek met de jager om erachter te komen of het inderdaad om een vergissing gaat of dat er wel opzet was. In de buurt van Reuver werd een wereldwijd bedreigde dwerggans afgeschoten. De jager dacht vermoedelijk dat het om een kolgans ging. Die lijkt veel op de ernstig bedreigde soortgenoot.

Lees ook: Verbod op afschieten lookalike gans na vergissing

Maatregelen
Mocht de jager een fout hebben gemaakt, dan krijgt die een waarschuwing. Een afschrift daarvan gaat naar de politie, omdat die toeziet op de jachtvergunning. Als er toch sprake is van opzet, dan wordt gekeken welke maatregelen er genomen moeten worden.

Voorlichting
Verder wil de provincie na dit incident jagers gaan voorlichten om zo hun kennis te vergroten. Hiermee moeten ze beter het verschil bij dieren die op elkaar lijken kunnen herkennen.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen