Overslaan en naar de inhoud gaan

Afgescheiden Limburgse Forumleden zeggen nee tegen JA21

Geplaatst opdonderdag 24 december 2020 - 22:35

De vier afgescheiden leden van Forum voor Democratie (FvD) in het Limburgs Parlement sluiten zich niet aan bij JA21.

Dat zegt Hans Reuser donderdag. Hij is de fractievoorzitter van Samen voor Limburg. Die partij heeft hij met collega-statenleden Marcel Thewissen, Bart Smeets en Nico Vincken opgericht, na hun vertrek bij Forum voor Democratie.

Lees ook: Vier ex-Forum-statenleden worden fractie Samen voor Limburg

Afgesplitst
JA21 is de partij Annabel Nanninga en Joost Eerdmans. Die twee hebben zich in november afgesplitst van FvD, na de door Forumleider Thierry Baudet gewonnen machtsstrijd binnen de partij. "Wij zijn niet van zins om ons bij een andere club aan te sluiten", zegt Reuser. "We bekijken eerst rustig met ons viertjes hoe het gaat."

Senatoren
Zeven senatoren in de Eerste Kamer, voormalig FvD-senatoren, hebben donderdag aangegeven dat ze zich wél aansluiten bij JA21. Theo Hiddema, ex-FvD-Tweede Kamerlid, heeft gezegd dat hij in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van maart 2021 als lijstduwer op de lijst van Forum voor Democratie wil staan. Hiddema heeft als strafpleiter onder meer kantoor in Maastricht gehouden.

Lees ook: Theo Hiddema wil lijstduwer Forum voor Democratie worden

Politiek arbeidsongeschikt
Hiddema heeft zijn FvD-Kamerzetel eind november opgegeven, nadat hij zichzelf politiek arbeidsongeschikt heeft verklaard. "Dit vanwege recent opspelende persoonlijke omstandigheden, verband houdende met zaken als goede smaak, eigendunk en arbeidsvreugde."

Lees ook: Theo Hiddema vertrekt per direct uit Tweede Kamer

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen