Overslaan en naar de inhoud gaan

Afgelopen twee jaar 100 bedrijven erbij met 7300 banen

Geplaatst opdonderdag 25 januari 2018 - 6:00

Bijna 100 bedrijven hebben zich in 2016 en 2017 in Limburg gevestigd of hebben uitgebreid. Dat is goed voor 7300 arbeidsplaatsen.

Dat blijkt uit cijfers die de provincie bekend heeft gemaakt.

Oppervlakte
In totaal gaat het om een oppervlakte van 200 hectare, zo'n 400 voetbalvelden.
Het jaar 2017 springt er fors bovenuit met 121 hectare voor nieuwe bedrijven. Opvallend is verder dat twee-derde van de bedrijven die zich in Limburg vestigen of uitbreiden in het midden-en kleinbedrijf zitten. -ondernemingen zijn.

Tierelier
Volgens VVD-gedeputeerde Twan
Beurskens bewijzen de cijfers 'dat de Limburgse economie draait als een tierelier'. Hij noemt het cruciaal dat mensen weer perspectief op werk hebben en dat Limburg daardoor een hele lage werkeloosheid kent van ruim onder de 4 procent.

Hoge verwachtingen
Ook dit jaar verwacht de gedeputeerde een topjaar. "Nu al is 50 tot 60 hectare vastgelegd", zo zegt hij. Beurskens noemt het wel noodzakelijk om de komst van werknemers uit het buitenland te stimuleren om aan de vraag aan arbeidskrachten van de (nieuwe) bedrijven te kunnen voldoen: "Ik ben een groot voorstander van arbeidsmigratie."

Californië
Ook is de provincie sinds lange tijd weer op zoek naar plek voor nieuwe bedrijventerreinen om aan de behoefte te kunnen voldoen.
In Noord-Limburg wordt gedacht aan uitbreiding van het kassengebied Californië. In Midden-Limburg en de Westelijke Mijnstreek wordt gekeken naar ruimte voor grootschalige bedrijven, in Parkstad voor kleinere.

Voorjaarsnota
De gedeputeerde wil nog niet zeggen aan welke plekken hij precies denkt omdat daar nog een studie naar loopt.
Bij de Voorjaarsnota in april wil hij dan met concrete voorstellen voor nieuwe bedrijventerreinen komen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen