Overslaan en naar de inhoud gaan

Afgelast ballonfestival overleeft strop: 'Ik ben zuinig'

Geplaatst opmaandag 24 september 2018 - 7:18

De organisatie van het Parkstad Ballonfestival in Hoensbroek wil volgend jaar opnieuw een driedaags festival houden.

Het evenement viel afgelopen weekend compleet in het water, maar de organisatie zegt deze financiële strop te kunnen opvangen. "Ik ben van de oude stempel en die zijn zuinig", vertelt ballonvaarder en organisator Ton Kurvers in de L1 Ochtendshow.

Geen probleem
De afgelopen twaalf edities verliepen probleemloos, aldus Kurvers. "Ik heb al heel lang voorzien dat dit een keer zou gebeuren, dus dat levert geen probleem op." Hoe groot de financiële strop is, wil de organisator niet zeggen.

Lees ook: Ballonfestival Hoensbroek definitief afgeblazen

Harde wind
Op vrijdag moesten de ballonnen aan de grond blijven vanwege de harde wind. Zaterdag en zondag gooide regen roet in het eten. "Normaal gesproken is het eind september juist stabiel en rustig weer", legt de organisator uit. "Ik heb alleen maar naar de hemel staan kijken en uiteindelijk moeten besluiten om het niet door te laten gaan."

Passagiers
Vanaf het terrein rondom Kasteel Hoensbroek zouden drie dagen lang tientallen ballonnen met passagiers het luchtruim kiezen. Die moesten allemaal worden afgebeld.

De bedoeling is om het festival volgend jaar opnieuw eind september te organiseren.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen