Overslaan en naar de inhoud gaan

Afgelast ballonfestival overleeft strop: 'Ik ben zuinig'

Geplaatst opmaandag 24 september 2018 - 7:18

De organisatie van het Parkstad Ballonfestival in Hoensbroek wil volgend jaar opnieuw een driedaags festival houden.

Het evenement viel afgelopen weekend compleet in het water, maar de organisatie zegt deze financiële strop te kunnen opvangen. "Ik ben van de oude stempel en die zijn zuinig", vertelt ballonvaarder en organisator Ton Kurvers in de L1 Ochtendshow.

Geen probleem
De afgelopen twaalf edities verliepen probleemloos, aldus Kurvers. "Ik heb al heel lang voorzien dat dit een keer zou gebeuren, dus dat levert geen probleem op." Hoe groot de financiële strop is, wil de organisator niet zeggen.

Lees ook: Ballonfestival Hoensbroek definitief afgeblazen

Harde wind
Op vrijdag moesten de ballonnen aan de grond blijven vanwege de harde wind. Zaterdag en zondag gooide regen roet in het eten. "Normaal gesproken is het eind september juist stabiel en rustig weer", legt de organisator uit. "Ik heb alleen maar naar de hemel staan kijken en uiteindelijk moeten besluiten om het niet door te laten gaan."

Passagiers
Vanaf het terrein rondom Kasteel Hoensbroek zouden drie dagen lang tientallen ballonnen met passagiers het luchtruim kiezen. Die moesten allemaal worden afgebeld.

De bedoeling is om het festival volgend jaar opnieuw eind september te organiseren.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen