Overslaan en naar de inhoud gaan

Afgebrande tortillabakkerij niet herbouwd: '133 banen weg'

Geplaatst opdinsdag 4 februari 2020 - 9:15

De verwoeste tortillabakkerij in Roermond zal niet meer herbouwd worden. Hierdoor zouden er ongeveer 133 van de 146 banen verloren gaan.

Dit bevestigt Bram Alkemade van FNV bij de L1 Nieuwsshow. De tortillabakkerij Van Mission Foods werd in december verwoest door een grote brand.

Vormgeven
"We gaan mede op verzoek van de ondernemingsraad aan tafel bij de werkgever over wat er uiteindelijk geregeld is vanuit de werkgever en hoe de werkgever dit wil gaan vormgeven", aldus Alkemade.

50 miljoen euro
FNV laat ook weten dat ze meer willen weten over het motief van de werkgever om niet te herbouwen. "En dan iets specifieker dan 'we gaan geen 50 miljoen euro meer investeren'." Hij vervolgt: "Het is een pittige investering van 50 miljoen euro. De werkgever hoeft niet te herbouwen, het is geen verplichting. Maar ik wil wel weten wat de motieven zijn. Ik denk namelijk dat zo’n investering zich zeker terugverdient."

Verhuizen
De productie van tortilla’s wordt overgeheveld naar Engeland, Spanje en Rusland. Aanvankelijk zijn werknemers van Mission Foods benaderd met de vraag of ze mee willen verhuizen naar één van die landen, maar dat zou volgens de vakbondsman inmiddels niet meer aan de orde zijn.

NL-Alert
Op 4 december kwam in de vroege ochtend de melding binnen dat het bedrijf in Roermond in brand stond. Bij de brand werd een NL-Alert verstuurd. Ook het luchtalarm ging af. Scholen moesten de deuren sluiten, het Laurentius Ziekenhuis stelde operaties uit en een bedrijf in de buurt van Mission Foods, stuurde het personeel naar huis.

Dinsdag zit de FNV om tafel met het bedrijf. Mission Foods is onderdeel van Gruma.

Lees ook: Manager uitgebrande tortillabakkerij: 'Ergste nachtmerrie'

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen