Grasmaaier, gras maaien, zitmaaier (stock)_HD

Lente in zicht: zitmaaiers gewild bij dieven

Na de diefstal van twee zitmaaiers in korte tijd waarschuwt de politie in Noord-Limburg bezitters van zo'n grote grasmaaier hun zelfrijdend tuingereedschap goed op te bergen.

Edit - kermisgezin gestrand in Afferden (12-03-2021)
Kermisgezin in nood: 'We kunnen niet voor- of achteruit'

De oliebollenkraam, ballonnenwagen en het draaimolentje. Alle kermisattracties staan stil. Noodgedwongen bivakkeert Albert-Jan Kroon (45) met het hele gezin op een camping in Afferden.

laserstraal, laserpen, groen licht (stock)
OM eist taakstraf voor verblinden piloten met laserpen

Het openbaar ministerie (OM) in Gelderland eist een voorwaardelijke celstraf en een taakstraf tegen een 21-jarige man uit Afferden die piloten van een Apache-gevechtshelikopter met een laserpen zou hebben beschenen.

dode schapen1
Dode schapen Afferden blijkt werk van wolf

DNA-onderzoek heeft uitgewezen dat de dodelijke aanval op een schaapskudde in Afferden het werk is geweest van een wolf.

Vermoedelijke pootafdruk wolf na aanval op schapen in Afferden (15 nov 2020)
Sloeg de wolf opnieuw toe in Limburg?

De schaapsherder die in Afferden afgelopen weekend twee dode en zes zwaargewonde lammetjes vond, is er vrijwel zeker van dat een wolf de boosdoener is.

Schaap vermoedelijk aangevallen door wolf in Afferden (15 nov 2020)
Wolf doodde waarschijnlijk schapen in Afferden

Een schaapskudde in Afferden is afgelopen weekend vermoedelijk ten prooi gevallen aan een wolf.

Overzicht
Uitgelicht
Week van de Topvrouwen bij L1

Op donderdag 22 april wordt bekend wie de nieuwe Topvrouw van Limburg 2020-2021 is. Dat gebeurt tijdens een speciale live-uitzending van L1 vanuit de Muziekgieterij in Maastricht.

De finalisten zijn de Venlose advocaat Hayat Barrahmun (Boels Zanders Advocaten), Maria Jacobs (CEO van het Maastrichtse bestralingsinstituut Maastro) en Esther Paulus-Maalsté (storemanager van De Bijenkorf Maastricht). Het drietal is door een onafhankelijke jury uit een groot aantal kandidaten gekozen.

Stem nu: wie wordt de Topvrouw Limburg 2020-2021?
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane