Overslaan en naar de inhoud gaan

Affaire-Vrehen: Burgemeester Akkermans steunde stichting

Geplaatst opdonderdag 15 april 2021 - 8:36

Burgemeester Dieudonné Akkermans van Eijsden-Margraten heeft een stichting met gemeenschapsgeld gesteund, waarvan de ontslagen IKL-directeur Herman Vrehen bestuurslid was.

Dat meldt De Limburger.

Stichting Limburg Paardensport
Volgens de krant gaat het om Stichting Limburg Paardensport. Oud-gedeputeerde Vrehen was hier tot dit jaar penningmeester en secretaris van de stichting die de paardensport in Limburg moet stimuleren. Inmiddels is hij hier op non-actief gesteld.

Uit onderzoek van de krant blijkt nu dat Akkermans steun regelde voor de stichting.

Lees ook: Vrehen op weg naar buiten bij Limburg Paardensport

Billen bloot
De burgemeester van Eijsden-Margraten was al onder vuur komen te liggen. De voltallige oppositie van Eijsden-Margraten eist dat de CDA-burgemeester met de billen bloot gaat over zijn rol in de affaire rond Herman Vrehen. Bij de raadsvergadering van 20 april moet de burgemeester openheid van zaken geven, zo vinden VVD, D66, Janssen-Rutten, GroenLinks en de PvdA. De huidige stilte roept vragen op en werkt verdenkingen in de hand, is hun boodschap.

Lees ook: Affaire-Vrehen: oppositie Eijsden-Margraten wil uitleg

Toezicht
Akkermans was toezichthouder bij landschapsorganisatie IKL, waar Vrehen directeur was en opdrachten van IKL gunde aan zijn eigen ondernemingen. Ook liet Vrehen zich een riant salaris uitbetalen voor zijn werk bij de stichting. Dat gebeurde onder toezicht van Akkermans, die als partijgenoot van Vrehen ook een rol speelde bij de aanstelling van de directeur.

Politieke crisis
In het gouvernement is in het kielzog van de affaire-Vrehen een politieke crisis ontstaan. Zo stapte gouverneur Theo Bovens vorige week vrijdag net als de vijf overgebleven gedeputeerden op nadat de PVV twee moties van wantrouwen had ingediend tijdens een vergadering van het Limburgs Parlement.

Lees ook: Integriteitscommissie CDA: 'Een zware opdracht'

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen