Dieudonné Akkermans Eijsden-Margraten

Affaire-Vrehen: Burgemeester Akkermans steunde stichting

Burgemeester Dieudonné Akkermans van Eijsden-Margraten heeft een stichting met gemeenschapsgeld gesteund, waarvan de ontslagen IKL-directeur Herman Vrehen bestuurslid was.

Dieudonné Akkermans Eijsden-Margraten
Affaire-Vrehen: oppositie Eijsden-Margraten wil uitleg

De voltallige oppositie van Eijsden-Margraten wil dat CDA-burgemeester Dieudonné Akkermans met de billen bloot gaat over zijn rol in de affaire rond Herman Vrehen.

Reactie Bovens na opstappen Mackus en Koopmans (26 mrt 2021)
Limburgs Parlement: vertrek gouverneur was onvermijdelijk

De partijen in het Limburgs Parlement reageren verschillend op het opstappen van gouverneur Theo Bovens en het provinciebestuur. Een meerderheid vindt het onvermijdelijk.

Theo Bovens (2 jan 2020)
Ollongren bezorgd om bestuurlijke situatie in Limburg

Demissionair minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) is bezorgd over de ontstane bestuurlijke situatie in Limburg na het opstappen van het provinciebestuur en de gouverneur, Theo Bovens.

Gouvernement, provinciehuis, Provincie Limburg (stock)
Extraparlementair college na nog geen twee jaar ter ziele

Het eerste extraparlementaire provinciebestuur in Nederland is al ter ziele voordat het zijn tweede verjaardag heeft gevierd.

Theo Bovens IKL-debat (9 april 2021)
Gouverneur Theo Bovens stapt op: 'Ruimte voor nieuwe start'

In navolging van het provinciebestuur stapt ook gouverneur Theo Bovens op. Hij heeft dat verklaard in het Limburgs Parlement.

Herman Vrehen gouvernement
Provincie: zeker 19 miljoen naar instellingen van Vrehen

Bedrijven en stichtingen die vielen onder de inmiddels ontslagen IKL-directeur Herman Vrehen, hebben sinds begin 2013 in totaal zeker 19,3 miljoen euro aan subsidie, opdrachten en andere bedragen ontvangen van de provincie Limburg.

limburgs parlement provinciale staten (6 apr 2020)
Werkgevers en boeren willen snel einde bestuurlijke impasse

De provinciale politiek moet zich snel weer bezig houden met dringende zaken in plaats van interne problemen. Daartoe roepen werkgeversorganisaties LWV en MKB samen met boerenorganisatie LLTB op.

ANP
IKL onder verscherpt toezicht Bureau Fondswerving

De stichting Instandhouding Kleine Landschapselementen (IKL) komt onder verscherpt toezicht te staan van het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF).

CDA Limburg, screenshot van website Limburgse afdeling CDA (26 mrt 2021)
CDA: 'Geen ruimte voor eigenbelang en zelfverrijking'

Het CDA Limburg prijst de ex-gedeputeerden Ger Koopmans en Hubert Mackus voor hun 'moeilijke maar moedige beslissing' om af te treden en zich tegelijk beschikbaar te houden voor lopende onderzoeken.

Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging