Klaartje Peters in Limburg Centraal over integriteitsonderzoeken (10 mei 2021)

'Onbegrijpelijk dat integriteitsonderzoeken zo lang duren'

De resultaten van de negen onderzoeken naar integriteitskwesties in Limburg moeten sneller op tafel komen, vindt hoogleraar regionaal bestuur Klaartje Peters.

Sjraar Cox
Sjraar Cox waarnemend burgemeester Eijsden-Margraten

Sjraar Cox is benoemd tot waarnemend burgemeester van Eijsden-Margraten.

Dieudonné Akkermans
Vertrek burgemeester Akkermans: 'Triest en onvermijdelijk'

Het CDA in de gemeenteraad van Eijsden-Margraten noemt het triest dat burgemeester Dieudonné Akkermans is opgestapt in het kielzog van de affaire rond oud-directeur Herman Vrehen van de stichting Instandhouding Kleine Landschapselementen (IKL).

burgemeester Akkermans
Affaire Vrehen kost burgemeester Akkermans de kop

Burgemeester Dieudonné Akkermans van Eijsden-Margraten stapt op. Dat heeft hij dinsdag bekendgemaakt.

Dieudonné Akkermans Eijsden-Margraten
NRC: 'Akkermans gaf Herman Vrehen vrij spel'

Burgemeester Dieudonné Akkermans van Eijsden-Margraten lijkt een belangrijke rol te hebben gespeeld in de constructie die het oud-IKL-directeur Herman Vrehen mogelijk maakte tonnen aan subsidiegelden door te sluizen naar eigen werkmaatschappen.

Joep Dohmen (18 apr 2021)
'Vissenkom Limburg werkt foute bestuurscultuur in de hand'

Joep Dohmen, de Heerlense journalist die het subsidieschandaal met oud-gedeputeerde en voormalig IKL-directeur Herman Vrehen aan de kaak heeft gesteld, heeft zondag felle kritiek geuit op de Limburgse bestuurscultuur. "Het opstappen van gedeputeerden en een 'onderzoekje' gaan niks veranderen."

Ollongren over bestuurscrisis Limburg (16 apr 2021)
Ollongren: 'Moeilijke taak voor interim-gouverneur'

Demissionair minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken benadrukt dat ze zich zorgen maakt om de bestuurscrisis in Limburg. "Het is belangrijk dat de waarnemend gouverneur ervoor zorgt dat er verbetering komt in de omgang met integriteit."

Dieudonné Akkermans Eijsden-Margraten
Affaire-Vrehen: Burgemeester Akkermans steunde stichting

Burgemeester Dieudonné Akkermans van Eijsden-Margraten heeft een stichting met gemeenschapsgeld gesteund, waarvan de ontslagen IKL-directeur Herman Vrehen bestuurslid was.

Dieudonné Akkermans Eijsden-Margraten
Affaire-Vrehen: oppositie Eijsden-Margraten wil uitleg

De voltallige oppositie van Eijsden-Margraten wil dat CDA-burgemeester Dieudonné Akkermans met de billen bloot gaat over zijn rol in de affaire rond Herman Vrehen.

Reactie Bovens na opstappen Mackus en Koopmans (26 mrt 2021)
Limburgs Parlement: vertrek gouverneur was onvermijdelijk

De partijen in het Limburgs Parlement reageren verschillend op het opstappen van gouverneur Theo Bovens en het provinciebestuur. Een meerderheid vindt het onvermijdelijk.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten