Overslaan en naar de inhoud gaan

Afbrokkelende kerktoren moet snel worden aangepakt

Geplaatst opdinsdag 11 april 2017 - 7:37

Er moet snel meer geld komen voor de restauratie van de toren van de Sint Lambertuskerk in Nederweert.

Dat zegt het actiecomité dat in het leven is geroepen om de toren te herstellen.

Vallende stenen
Vorig jaar vielen er ineens stenen van de toren naar beneden. Een levensgevaarlijke situatie die snel aangepakt moet worden. De gemeente laat daarom bouwtechnisch onderzoek doen naar de toren.

Geld inzamelen
Het actiecomité riep bewoners op om met plannen te komen om geld in te zamelen. Eén van de ideeën is een actiedag in juli op de dag dat de toren 550 jaar bestaat. Schoolkinderen zetten zich in tijdens een sponsorloop en restaurants komen met een speciaal menu waarvan een deel van de opbrengst naar de kerk gaat.

Lees ook: Werkzaamheden kerktoren Nederweert duren hele dag.

Over twee wordt bekend welke plannen verder worden uitgevoerd. De bedoeling is dat begin 2018 gestart kan worden met de renovatie.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Einde aan carnavalsmis in Nederweert
Werkzaamheden kerktoren Nederweert duren hele dag
Omgeving afbrokkelende kerk blijft afgezet
Stukjes baksteen rond kerktoren, omgeving afgezet
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen