Overslaan en naar de inhoud gaan

'Afblazen megapretpark Nature Wonder World is waardeloos'

Geplaatst opwoensdag 29 november 2017 - 15:54

Het afblazen van het megapretpark Nature Wonder World in Brunssum is waardeloos.

Dat zegt directeur Anya Niewierra van de VVV Zuid-Limburg. Volgens haar is het zonder de komst van het park moeilijk om de regio internationaal te profileren.

Oudjes
Het project moest een icoon worden voor de regio. "Zonder Nature Wonder World wordt het moeilijk om Zuid-Limburg internationaal te profileren", reageert Niewierra. "Het toerisme in de regio is erg gefocust op senioren en zo'n megapretpark had een jonger publiek naar Limburg kunnen trekken."

Waterparadijs
In Nature Wonder World moesten drie wereldwonderen worden nagebootst: de Grand Canyon, de Victoria Watervallen en vulkaan Paricutin. Ook was er een casino gepland, twee hotels en een overdekt waterparadijs.

Het attractiepark zou goed zijn geweest voor 2900 banen en zo'n 2,3 miljoen bezoekers per jaar. Initiatiefnemer Jean Gelissen maakte dinsdag bekend de stekker uit het project te trekken, omdat hij geen vertrouwen heeft in het politiek-bestuurlijke klimaat in Brunssum.

Lees ook: Plan voor megapretpark Brunssum van de baan

Wijze les
VVV-directeur
Niewierra merkt veel scepsis als in Zuid-Limburg plannen voor een groot project worden gepresenteerd. Ze hoopt dat het afblazen van Nature Wonder World een les is voor de toekomst.

Lees ook: Winants: 'Alles gedaan om vertrouwen te herwinnen'

Met de bouw van Nature Wonder World was een investering gemoeid van zo'n 750 miljoen euro.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen