Overslaan en naar de inhoud gaan

Advocatenkantoor berispt wegens discriminatie

Geplaatst opdonderdag 5 januari 2017 - 7:28

Hilkens Advocaten in Echt heeft een sollicitant afgewezen op basis van zijn geloofsovertuiging. Volgens het college voor Rechten van de Mens is dat discriminatie.

De man had midden vorig jaar gesolliciteerd naar een functie van juridisch medewerker op het advocatenkantoor.

Betrokkenheid bij kerk
Hij werd niet uitgenodigd voor een gesprek. Als motivatie kreeg hij te horen dat de middelbare school op zijn cv ontbrak en dat de voorkeur van het advocatenkantoor ‘niet uitging naar een kandidaat met een meer dan minimale betrokkenheid bij welke kerk dan ook’. De man is in zijn vrije tijd onder meer betrokken bij een kerk, onder andere als webmaster en aangesloten geweest bij een christelijke studentenvereniging.

Vrijetijdsbesteding
De sollicitant stapte naar het College voor de Rechten van de Mens in Utrecht omwille van de afwijzing. Hij kreeg daar gelijk. Hilkens benadrukte tijdens de zitting dat niet de geloofsovertuiging zélf, maar de manier waarop de man daaraan zijn vrije tijd besteedde voor hem het grootste bezwaar was. Het college blijft er bij dat Hilkens met ‘vrijetijdsbesteding’ hoe dan ook doelt op de geloofsovertuiging en dat onderscheid maken op grond van godsdienst niet is toegestaan.

Idioten in Utrecht
Hilkens heeft geen goed woord over voor de uitspraak. Het college noemt hij ‘die idioten in Utrecht’, hekelt het feit van een enkelvoudige behandeling en het gebrek aan een beroepsmogelijkheid. "Het draait allemaal om de mate van betrokkenheid. Het is heel simpel: ik wil toch ook geen jihadist aannemen voor een functie op ons kantoor."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Bloed, zweet en tranen voor nieuw bisschopswapen
Kerk Geloof
Hubertuskerk in Blerick te koop
Bemiddeling tussen kerkbesturen in Horst en Sevenum
Gereformeerden werken samen in Maastricht
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen