Overslaan en naar de inhoud gaan

Advocatenkantoor berispt wegens discriminatie

Geplaatst opdonderdag 5 januari 2017 - 7:28

Hilkens Advocaten in Echt heeft een sollicitant afgewezen op basis van zijn geloofsovertuiging. Volgens het college voor Rechten van de Mens is dat discriminatie.

De man had midden vorig jaar gesolliciteerd naar een functie van juridisch medewerker op het advocatenkantoor.

Betrokkenheid bij kerk
Hij werd niet uitgenodigd voor een gesprek. Als motivatie kreeg hij te horen dat de middelbare school op zijn cv ontbrak en dat de voorkeur van het advocatenkantoor ‘niet uitging naar een kandidaat met een meer dan minimale betrokkenheid bij welke kerk dan ook’. De man is in zijn vrije tijd onder meer betrokken bij een kerk, onder andere als webmaster en aangesloten geweest bij een christelijke studentenvereniging.

Vrijetijdsbesteding
De sollicitant stapte naar het College voor de Rechten van de Mens in Utrecht omwille van de afwijzing. Hij kreeg daar gelijk. Hilkens benadrukte tijdens de zitting dat niet de geloofsovertuiging zélf, maar de manier waarop de man daaraan zijn vrije tijd besteedde voor hem het grootste bezwaar was. Het college blijft er bij dat Hilkens met ‘vrijetijdsbesteding’ hoe dan ook doelt op de geloofsovertuiging en dat onderscheid maken op grond van godsdienst niet is toegestaan.

Idioten in Utrecht
Hilkens heeft geen goed woord over voor de uitspraak. Het college noemt hij ‘die idioten in Utrecht’, hekelt het feit van een enkelvoudige behandeling en het gebrek aan een beroepsmogelijkheid. "Het draait allemaal om de mate van betrokkenheid. Het is heel simpel: ik wil toch ook geen jihadist aannemen voor een functie op ons kantoor."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Bloed, zweet en tranen voor nieuw bisschopswapen
Kerk Geloof
Hubertuskerk in Blerick te koop
Bemiddeling tussen kerkbesturen in Horst en Sevenum
Gereformeerden werken samen in Maastricht
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen