Overslaan en naar de inhoud gaan

Advocatenkantoor berispt wegens discriminatie

Geplaatst opdonderdag 5 januari 2017 - 7:28

Hilkens Advocaten in Echt heeft een sollicitant afgewezen op basis van zijn geloofsovertuiging. Volgens het college voor Rechten van de Mens is dat discriminatie.

De man had midden vorig jaar gesolliciteerd naar een functie van juridisch medewerker op het advocatenkantoor.

Betrokkenheid bij kerk
Hij werd niet uitgenodigd voor een gesprek. Als motivatie kreeg hij te horen dat de middelbare school op zijn cv ontbrak en dat de voorkeur van het advocatenkantoor ‘niet uitging naar een kandidaat met een meer dan minimale betrokkenheid bij welke kerk dan ook’. De man is in zijn vrije tijd onder meer betrokken bij een kerk, onder andere als webmaster en aangesloten geweest bij een christelijke studentenvereniging.

Vrijetijdsbesteding
De sollicitant stapte naar het College voor de Rechten van de Mens in Utrecht omwille van de afwijzing. Hij kreeg daar gelijk. Hilkens benadrukte tijdens de zitting dat niet de geloofsovertuiging zélf, maar de manier waarop de man daaraan zijn vrije tijd besteedde voor hem het grootste bezwaar was. Het college blijft er bij dat Hilkens met ‘vrijetijdsbesteding’ hoe dan ook doelt op de geloofsovertuiging en dat onderscheid maken op grond van godsdienst niet is toegestaan.

Idioten in Utrecht
Hilkens heeft geen goed woord over voor de uitspraak. Het college noemt hij ‘die idioten in Utrecht’, hekelt het feit van een enkelvoudige behandeling en het gebrek aan een beroepsmogelijkheid. "Het draait allemaal om de mate van betrokkenheid. Het is heel simpel: ik wil toch ook geen jihadist aannemen voor een functie op ons kantoor."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Bloed, zweet en tranen voor nieuw bisschopswapen
Kerk Geloof
Hubertuskerk in Blerick te koop
Bemiddeling tussen kerkbesturen in Horst en Sevenum
Gereformeerden werken samen in Maastricht
Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen