Overslaan en naar de inhoud gaan

Advocaten trekken zich terug uit grote terrorismezaak

Geplaatst opdonderdag 4 april 2019 - 9:55

Twee advocaten van het kantoor van Serge Weening hebben zich teruggetrokken uit een grote terrorismezaak. Ze zijn bang dat ze niet meer naar Amerika mogen reizen, wanneer ze vermeende terroristen bijstaan.

Dat meldt RTL Nieuws. De actie komt niet uit de lucht vallen; Weening zelf kreeg onlangs geen visum voor Amerika.

Lees ook: Limburgse advocaat mag Verenigde Staten niet in

27 september-cel
Toch blijft de naamgever van het kantoor betrokken in de zaak van de zogenoemde 27 september-cel. Van die cel werden vorig jaar september zes verdachten gearresteerd in Arnhem en Weert. De mannen waren van plan een aanslag te plegen op een evenement in Nederland. Het gaat landelijk om één van de grootste terrorismezaken van de afgelopen jaren.

Liever anoniem
Weening en drie van zijn kantoorgenoten waren als advocaat aan de zaak verbonden. Twee van die collega's hebben zich dus teruggetrokken. Om wie het gaat, is niet duidelijk. De advocaten wensen anoniem te blijven, om het risico te vermijden dat ze later alsnog tegen visumproblemen aanlopen. "Het gaat principieel in tegen alles waar ik als advocaat voor sta. Maar als ik doorga, beïnvloedt dat niet alleen mijn eigen leven, maar ook dat van de mensen om me heen", zegt één van hen tegen RTL.

Weening heeft de twee verdachten van zijn kantoorgenoten overgenomen.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen