Overslaan en naar de inhoud gaan

Advocaten trekken zich terug uit grote terrorismezaak

Geplaatst opdonderdag 4 april 2019 - 9:55

Twee advocaten van het kantoor van Serge Weening hebben zich teruggetrokken uit een grote terrorismezaak. Ze zijn bang dat ze niet meer naar Amerika mogen reizen, wanneer ze vermeende terroristen bijstaan.

Dat meldt RTL Nieuws. De actie komt niet uit de lucht vallen; Weening zelf kreeg onlangs geen visum voor Amerika.

Lees ook: Limburgse advocaat mag Verenigde Staten niet in

27 september-cel
Toch blijft de naamgever van het kantoor betrokken in de zaak van de zogenoemde 27 september-cel. Van die cel werden vorig jaar september zes verdachten gearresteerd in Arnhem en Weert. De mannen waren van plan een aanslag te plegen op een evenement in Nederland. Het gaat landelijk om één van de grootste terrorismezaken van de afgelopen jaren.

Liever anoniem
Weening en drie van zijn kantoorgenoten waren als advocaat aan de zaak verbonden. Twee van die collega's hebben zich dus teruggetrokken. Om wie het gaat, is niet duidelijk. De advocaten wensen anoniem te blijven, om het risico te vermijden dat ze later alsnog tegen visumproblemen aanlopen. "Het gaat principieel in tegen alles waar ik als advocaat voor sta. Maar als ik doorga, beïnvloedt dat niet alleen mijn eigen leven, maar ook dat van de mensen om me heen", zegt één van hen tegen RTL.

Weening heeft de twee verdachten van zijn kantoorgenoten overgenomen.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen