Overslaan en naar de inhoud gaan

Advocaten over fatale steekpartij: 'Zelf uit leven gestapt'

Geplaatst opmaandag 19 juli 2021 - 18:10

De fatale steekpartij in Roermond van maandagmorgen was geen moord, maar een zelfdoding. Dat stellen de advocaten van de partner en de zoon van het slachtoffer. Zij zijn na het incident gearresteerd.

De politie wil vooralsnog niet bevestigen dat het om een zelfdoding gaat.

Lees ook: Bewoners gearresteerd na dodelijke steekpartij Roermond

Social media
Op maandagmorgen vond de politie de overleden man in zijn eigen woning aan de Eglantierhof. Zijn zoon en partner zijn niet veel later aangehouden. De advocaten van dat duo, Suzanne Kurvers en Gitte Stevens, kwamen maandagmiddag met een gezamenlijke verklaring. "Enkel om geruchten, zoals die onder andere op social media worden verspreid, tegen te gaan."

Groot drama
Volgens de advocaten is er sprake van zelfdoding. "Hij is zelf uit het leven gestapt. Het is een groot drama en verlies voor de partner, zoon en vrienden." De politie laat desgevraagd weten dat het onderzoek nog in volle gang is. "Maar zelfdoding is een scenario dat we onderzoeken", zegt een politiewoordvoerder.

Totaal van slag
Advocate Kurvers is boos over het handelen van politie en justitie. Ze staat de tienerzoon van het slachtoffer bij. "Hij heeft er ogenschijnlijk niets mee te maken en heeft zijn vader in een bepaalde toestand aangetroffen. Je kunt je voorstellen dat hij totaal van slag is. En dan zit hij vast sinds 8:00 uur in de morgen. Ik heb meerdere keren gebeld naar justitie, maar krijg gewoon niemand te pakken."

Rond 18:00 uur kreeg Kurvers te horen dat haar cliënt naar huis mag. De partner van het slachtoffer zit wel nog vast.

Heb jij hulp nodig? Dan kun je contact opnemen met Stichting 113 Zelfmoordpreventie via 0900-0113 (24/7 bereikbaar) en 113.nl.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen