Overslaan en naar de inhoud gaan

Advocaten leggen het werk neer na bezuinigingsplannen

Geplaatst opwoensdag 16 januari 2019 - 6:00

Een aantal Limburgse advocaten voert woensdagmorgen actie voor de rechtbank in Maastricht. Ze leggen tussen 09:00 en 09:30 uur het werk neer, om te protesteren tegen plannen van minister Sander Dekker om te bezuinigen op rechtsbijstand.

Volgens initiatiefnemer Ton van Mill zijn de plannen van de minister niet alleen een ramp voor mensen die geen advocaat meer kunnen betalen, maar ook voor de sociale advocatuur, die volgens hem nu al onderbetaald is.

Landelijke acties
Hoeveel advocaten aan de actie in Maastricht meedoen, is nog niet duidelijk. De Limburgse advocaten sluiten zich aan bij landelijke acties tegen het voorgenomen beleid. Zij wijzen er ook op dat de overheid zelf vaak de tegenpartij is in dit soort zaken.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen