Overslaan en naar de inhoud gaan

Advocate Van Rey vraagt opnieuw om verhoor Fred Teeven

Geplaatst opdinsdag 8 september 2015 - 11:58

De verdediging van oud-wethouder Jos van Rey wil nog steeds oud-staatssecretaris Fred Teeven laten horen.

Advocaat Gitte Stevens zei dat tijdens de tweede regiezitting over de zaak tegen haar cliënt bij de rechtbank in Rotterdam.

Roermond
Van Rey belde in september 2012 met Teeven, naar eigen zeggen over de kandidaten voor het burgemeesterschap van Roermond. In die tijd werd de telefoon van Van Rey afgeluisterd. Maar het gesprek met Teeven is niet opgenomen vanwege een technische storing.

In januari hield de rechtbank een besluit over Teeven aan. Ze moet nu dus een knoop doorhakken.

Peter van Koppen
Advocaat Stevens vroeg ook hoogleraar rechtspsychologie Peter van Koppen als nieuwe getuige te horen in deze kwestie. Hij verklaarde begin juni dat de storing mogelijk met opzet is veroorzaakt.

Eind 2016
Stevens en de advocaat van projectontwikkelaar Piet van Pol - Peer Szymkowiak - zien het ook niet zitten om al in april en mei volgend jaar de zaak inhoudelijk te behandelen. Ze vinden dat te snel en denken eerder aan eind 2016.

Nieuwe getuigen
Behalve Teeven kwamen beide advocaten nog met een lijstje nieuwe getuigen die zij willen laten horen door de rechter-commissaris. Ook willen zij een aantal getuigen die al gehoord zijn, nogmaals oproepen vanwege verklaringen van andere getuigen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Rechtbank verwerpt nader onderzoek naar 'Teeven-tap'
Binnen maand uitsluitsel over verhoor Teeven in zaak-Van Rey
ANP
Besloten overleg over rol Teeven in zaak-Van Rey
OM ziet verhoor Teeven in zaak-Van Rey niet zitten
Overzicht
Uitgelicht
Week van de Topvrouwen bij L1

Op donderdag 22 april wordt bekend wie de nieuwe Topvrouw van Limburg 2020-2021 is. Dat gebeurt tijdens een speciale live-uitzending van L1 vanuit de Muziekgieterij in Maastricht.

De finalisten zijn de Venlose advocaat Hayat Barrahmun (Boels Zanders Advocaten), Maria Jacobs (CEO van het Maastrichtse bestralingsinstituut Maastro) en Esther Paulus-Maalsté (storemanager van De Bijenkorf Maastricht). Het drietal is door een onafhankelijke jury uit een groot aantal kandidaten gekozen.

Stem nu: wie wordt de Topvrouw Limburg 2020-2021?
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen