Overslaan en naar de inhoud gaan

Advocate Van Rey trekt van leer tegen Openbaar Ministerie

Geplaatst opmaandag 23 mei 2016 - 12:38

Justitie heeft in de zaak tegen Jos van Rey te grof geschut ingezet.

Dat is de kern van het verweer van zijn advocate Gitte Stevens.

Verdediging aan zet
De zaak tegen de van corruptie verdachte oud-wethouder van Roermond is maandagochtend voortgezet. Twee weken geleden eiste het Openbaar Ministerie twee jaar cel tegen de ex-VVD'er; nu is de verdediging aan zet.

Niet ontvankelijk
Het is advocate Stevens die het woord voert in de Rotterdamse rechtbank. Ze vindt dat het Openbaar Ministerie niet ontvankelijk moet worden verklaard. Dit omdat de rechten van haar cliënt doelbewust zouden zijn geschaad. "Hoe kapot kun je iemand maken? Hoe ver kun je iemand afbreken?", aldus Stevens in haar pleitnota. Volgens de raadsvrouw heeft het OM geen poot om op te staan en is er sprake van 'flinterdunne bewijsvoering'. De hele zaak is volgens haar in één woord 'idioot'.

Vulkaan
Het OM, dat Van Rey onder meer van corruptie en omkoping verdenkt, zou veel te groot geschut in hebben gezet. Volgens Stevens 'kon of wilde' justitie op een gegeven moment niet meer terug. "Dat is de enkele reden dat wij hier allen staan." Ze vergeleek het dossier-Van Rey, dat 'San José' heet, met de vulkaan die is uitgebarsten nabij de gelijknamige hoofdstad van Costa Rica. "Zoals de betreffende vulkaan heeft het OM ook mijn cliënt bedekt met een nietsontziende en alles verzengende lavastroom aan verdachtmakingen, insinuaties en sfeerscheppende en tendentieuze omschrijvingen."

Wil je de zaak tegen Jos van Rey op de voet volgen? Dat kan via ons liveblog.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen