Overslaan en naar de inhoud gaan

Advocate Van Rey trekt van leer tegen Openbaar Ministerie

Geplaatst opmaandag 23 mei 2016 - 12:38

Justitie heeft in de zaak tegen Jos van Rey te grof geschut ingezet.

Dat is de kern van het verweer van zijn advocate Gitte Stevens.

Verdediging aan zet
De zaak tegen de van corruptie verdachte oud-wethouder van Roermond is maandagochtend voortgezet. Twee weken geleden eiste het Openbaar Ministerie twee jaar cel tegen de ex-VVD'er; nu is de verdediging aan zet.

Niet ontvankelijk
Het is advocate Stevens die het woord voert in de Rotterdamse rechtbank. Ze vindt dat het Openbaar Ministerie niet ontvankelijk moet worden verklaard. Dit omdat de rechten van haar cliënt doelbewust zouden zijn geschaad. "Hoe kapot kun je iemand maken? Hoe ver kun je iemand afbreken?", aldus Stevens in haar pleitnota. Volgens de raadsvrouw heeft het OM geen poot om op te staan en is er sprake van 'flinterdunne bewijsvoering'. De hele zaak is volgens haar in één woord 'idioot'.

Vulkaan
Het OM, dat Van Rey onder meer van corruptie en omkoping verdenkt, zou veel te groot geschut in hebben gezet. Volgens Stevens 'kon of wilde' justitie op een gegeven moment niet meer terug. "Dat is de enkele reden dat wij hier allen staan." Ze vergeleek het dossier-Van Rey, dat 'San José' heet, met de vulkaan die is uitgebarsten nabij de gelijknamige hoofdstad van Costa Rica. "Zoals de betreffende vulkaan heeft het OM ook mijn cliënt bedekt met een nietsontziende en alles verzengende lavastroom aan verdachtmakingen, insinuaties en sfeerscheppende en tendentieuze omschrijvingen."

Wil je de zaak tegen Jos van Rey op de voet volgen? Dat kan via ons liveblog.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen