Overslaan en naar de inhoud gaan

Advocate Van Rey trekt van leer tegen Openbaar Ministerie

Geplaatst opmaandag 23 mei 2016 - 12:38

Justitie heeft in de zaak tegen Jos van Rey te grof geschut ingezet.

Dat is de kern van het verweer van zijn advocate Gitte Stevens.

Verdediging aan zet
De zaak tegen de van corruptie verdachte oud-wethouder van Roermond is maandagochtend voortgezet. Twee weken geleden eiste het Openbaar Ministerie twee jaar cel tegen de ex-VVD'er; nu is de verdediging aan zet.

Niet ontvankelijk
Het is advocate Stevens die het woord voert in de Rotterdamse rechtbank. Ze vindt dat het Openbaar Ministerie niet ontvankelijk moet worden verklaard. Dit omdat de rechten van haar cliënt doelbewust zouden zijn geschaad. "Hoe kapot kun je iemand maken? Hoe ver kun je iemand afbreken?", aldus Stevens in haar pleitnota. Volgens de raadsvrouw heeft het OM geen poot om op te staan en is er sprake van 'flinterdunne bewijsvoering'. De hele zaak is volgens haar in één woord 'idioot'.

Vulkaan
Het OM, dat Van Rey onder meer van corruptie en omkoping verdenkt, zou veel te groot geschut in hebben gezet. Volgens Stevens 'kon of wilde' justitie op een gegeven moment niet meer terug. "Dat is de enkele reden dat wij hier allen staan." Ze vergeleek het dossier-Van Rey, dat 'San José' heet, met de vulkaan die is uitgebarsten nabij de gelijknamige hoofdstad van Costa Rica. "Zoals de betreffende vulkaan heeft het OM ook mijn cliënt bedekt met een nietsontziende en alles verzengende lavastroom aan verdachtmakingen, insinuaties en sfeerscheppende en tendentieuze omschrijvingen."

Wil je de zaak tegen Jos van Rey op de voet volgen? Dat kan via ons liveblog.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Juist in deze onzekere tijd speelt veiligheid een grote rol. Houd het veilig in uw winkel!

Wij zijn er voor u in deze onwerkelijke tijd, zodat uzelf, uw personeel én uw klanten een veilig gevoel hebben. Wilt u advies of kunt u wel wat hulp gebruiken om veiligheid te handhaven? Wij staan voor u klaar. Ons beveiligingspersoneel ondersteunt u op het gebied van crowd management, om de klantenstroom in uw winkel te managen. Bovendien kunt u ons inschakelen als een extra toeziend oog in de winkel, zodat uw eigen personeel niet bloot wordt gesteld aan agressie of onbegrip van bezoekers.

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen