Overslaan en naar de inhoud gaan

Advocate Van Rey trekt van leer tegen Openbaar Ministerie

Geplaatst opmaandag 23 mei 2016 - 12:38

Justitie heeft in de zaak tegen Jos van Rey te grof geschut ingezet.

Dat is de kern van het verweer van zijn advocate Gitte Stevens.

Verdediging aan zet
De zaak tegen de van corruptie verdachte oud-wethouder van Roermond is maandagochtend voortgezet. Twee weken geleden eiste het Openbaar Ministerie twee jaar cel tegen de ex-VVD'er; nu is de verdediging aan zet.

Niet ontvankelijk
Het is advocate Stevens die het woord voert in de Rotterdamse rechtbank. Ze vindt dat het Openbaar Ministerie niet ontvankelijk moet worden verklaard. Dit omdat de rechten van haar cliënt doelbewust zouden zijn geschaad. "Hoe kapot kun je iemand maken? Hoe ver kun je iemand afbreken?", aldus Stevens in haar pleitnota. Volgens de raadsvrouw heeft het OM geen poot om op te staan en is er sprake van 'flinterdunne bewijsvoering'. De hele zaak is volgens haar in één woord 'idioot'.

Vulkaan
Het OM, dat Van Rey onder meer van corruptie en omkoping verdenkt, zou veel te groot geschut in hebben gezet. Volgens Stevens 'kon of wilde' justitie op een gegeven moment niet meer terug. "Dat is de enkele reden dat wij hier allen staan." Ze vergeleek het dossier-Van Rey, dat 'San José' heet, met de vulkaan die is uitgebarsten nabij de gelijknamige hoofdstad van Costa Rica. "Zoals de betreffende vulkaan heeft het OM ook mijn cliënt bedekt met een nietsontziende en alles verzengende lavastroom aan verdachtmakingen, insinuaties en sfeerscheppende en tendentieuze omschrijvingen."

Wil je de zaak tegen Jos van Rey op de voet volgen? Dat kan via ons liveblog.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen