Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Advocaat ziek: Zaak Roermondse vastgoedmagnaat uitgesteld

Geplaatst opwoensdag 11 april 2018 - 12:27

Er zit voorlopig nog weinig vooruitgang in de rechtszaak tegen vastgoedmagnaat Harry Muermans uit Roermond.

De geplande regiezitting was woensdagochtend na enkele ogenblikken alweer voorbij, omdat de advocaat van Muermans ziek was.

"Het was slechts een spookzitting", zo zei de voorzitter van de rechtbank volgens het Financieele Dagblad.

Miljoenenfraude
De ondernemer wordt verdacht van betrokkenheid bij de grote vastgoedaffaire Klimop, waarbij voor tientallen miljoenen werd gefraudeerd met de aankoop en verkoop van panden.

Lees ook: Vastgoedmagnaat na 10 jaar toch voor de rechter

Achter de rug
De 21 andere verdachten in de zaak hebben hun proces al lang achter de rug. Ze kregen een celstraf,
taakstraffen en boetes. De zaak tegen Muermans sleept, tot zijn grote woede, al tien jaar voort. Hij heeft uit woede de Staat voor de rechter gedaagd vanwege het lange proces.

Lees ook: Vastgoedmagnaat daagt Staat voor de rechter

Woensdag zou er dus schot in de zaak komen, maar de regiezitting is nu verplaatst naar juni. Waarschijnlijk is in november de inhoudelijke behandeling.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen