Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Advocaat ziek: Zaak Roermondse vastgoedmagnaat uitgesteld

Geplaatst opwoensdag 11 april 2018 - 12:27

Er zit voorlopig nog weinig vooruitgang in de rechtszaak tegen vastgoedmagnaat Harry Muermans uit Roermond.

De geplande regiezitting was woensdagochtend na enkele ogenblikken alweer voorbij, omdat de advocaat van Muermans ziek was.

"Het was slechts een spookzitting", zo zei de voorzitter van de rechtbank volgens het Financieele Dagblad.

Miljoenenfraude
De ondernemer wordt verdacht van betrokkenheid bij de grote vastgoedaffaire Klimop, waarbij voor tientallen miljoenen werd gefraudeerd met de aankoop en verkoop van panden.

Lees ook: Vastgoedmagnaat na 10 jaar toch voor de rechter

Achter de rug
De 21 andere verdachten in de zaak hebben hun proces al lang achter de rug. Ze kregen een celstraf,
taakstraffen en boetes. De zaak tegen Muermans sleept, tot zijn grote woede, al tien jaar voort. Hij heeft uit woede de Staat voor de rechter gedaagd vanwege het lange proces.

Lees ook: Vastgoedmagnaat daagt Staat voor de rechter

Woensdag zou er dus schot in de zaak komen, maar de regiezitting is nu verplaatst naar juni. Waarschijnlijk is in november de inhoudelijke behandeling.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen