Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Advocaat zes verdachten zedenzaak Valkenburg wil vrijspraak

Geplaatst opdonderdag 9 juli 2015 - 12:15

Advocaat Ivo van de Bergh van de eerste zes verdachten die terechtstaan in de Valkenburgse zedenzaak, eist vrijspraak voor zijn cliënten.

Hij spreekt van een heksenjacht tegen de klanten:"Mijn cliënten zijn geen pedofielen of viezeriken." Komt het niet tot vrijspraak, dan is hooguit een voorwaardelijke celstraf en een geldboete of taakstraf op zijn plaats, vindt de verdediging.

Eis
Het Openbaar Ministerie (OM) eiste donderdag celstraffen tussen zes maanden en één jaar voor het hebben van betaalde seks met een minderjarige. Volgens Van de Berghs collega Joost de Bruin zijn in soortgelijke, soms zelfs ernstigere zaken lagere straffen geëist.

Lees ook: Straffen tot één jaar geëist in Valkenburgse zedenzaak

Maar volgens de raadsman van het zestal waren ze ervan overtuigd dat 'Kimberly' 18 jaar was, zoals in de advertentie stond. In werkelijkheid was het meisje 16. Vragen naar een identiteitsbewijs zou volgens Van de Bergh zinloos zijn geweest, omdat veel prostituees onder een 'artiestennaam' werken en hun ware identiteit niet willen prijsgeven.

Schandpaal
Volgens de advocaat zijn 'zorgeloze, hardwerkende mensen' opeens actoren in een kinderseksschandaal. Ze worden beschimpt op internet en aan de schandpaal genageld. Het OM moet wat Van de Bergh betreft de websites aanpakken waarop het soort advertenties verschijnt als die van 'Kimberly', zoals het slachtoffer in de Valkenburgse zedenzaak online te boek stond.

"Het OM richt zich op de verkeerde personen", zegt Van de Bergh. "Het moet die sites aanpakken in plaats van de 29 onnozelaars die tot kop van Jut zijn gemaakt."

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Zieke verdachte zedenzaak Valkenburg krijgt uitstel
Post voor 'klanten' loverboyzaak gaat naar advocaat
'Celstraffen voor verdachten zedenzaak is ongehoord'
'Meer verdachten zedenzaak op randje van zelfmoord'
Overzicht
Advertentie
De Bijenkorf Maastricht is nu nog mooier

In het voorjaar van 2018 werd de Bijenkorf Maastricht al vernieuwd met de transformatie van de afdeling damesschoenen en lederwaren. Precies op tijd voor de feestdagen is nu ook de afdeling cosmetica op de parterre helemaal vernieuwd en mooier dan ooit. De cosmetica-afdeling is flink uitgebreid in zowel ruimte als merken, waarbij NARS een opvallende nieuwkomer is.

Bekijk hier de nieuwe Bijenkorf in Maastricht
Uitgelicht
L1 Samen voor de Voedselbank, ook in 2018!

Net als de afgelopen vier jaar slaat L1 ook dit jaar weer de handen ineen om de Voedselbank te helpen met het inzamelen van lang houdbare levensmiddelen.

De actie vindt plaats van woensdag 5 december tot en met donderdag 13 december. In die periode staan alle kanalen van L1, van radio tot TV en online, weer in het teken van de actie ‘L1 Samen voor de Voedselbank’

Meld ook je actie aan
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen