Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Advocaat zes verdachten zedenzaak Valkenburg wil vrijspraak

Geplaatst opdonderdag 9 juli 2015 - 12:15

Advocaat Ivo van de Bergh van de eerste zes verdachten die terechtstaan in de Valkenburgse zedenzaak, eist vrijspraak voor zijn cliënten.

Hij spreekt van een heksenjacht tegen de klanten:"Mijn cliënten zijn geen pedofielen of viezeriken." Komt het niet tot vrijspraak, dan is hooguit een voorwaardelijke celstraf en een geldboete of taakstraf op zijn plaats, vindt de verdediging.

Eis
Het Openbaar Ministerie (OM) eiste donderdag celstraffen tussen zes maanden en één jaar voor het hebben van betaalde seks met een minderjarige. Volgens Van de Berghs collega Joost de Bruin zijn in soortgelijke, soms zelfs ernstigere zaken lagere straffen geëist.

Lees ook: Straffen tot één jaar geëist in Valkenburgse zedenzaak

Maar volgens de raadsman van het zestal waren ze ervan overtuigd dat 'Kimberly' 18 jaar was, zoals in de advertentie stond. In werkelijkheid was het meisje 16. Vragen naar een identiteitsbewijs zou volgens Van de Bergh zinloos zijn geweest, omdat veel prostituees onder een 'artiestennaam' werken en hun ware identiteit niet willen prijsgeven.

Schandpaal
Volgens de advocaat zijn 'zorgeloze, hardwerkende mensen' opeens actoren in een kinderseksschandaal. Ze worden beschimpt op internet en aan de schandpaal genageld. Het OM moet wat Van de Bergh betreft de websites aanpakken waarop het soort advertenties verschijnt als die van 'Kimberly', zoals het slachtoffer in de Valkenburgse zedenzaak online te boek stond.

"Het OM richt zich op de verkeerde personen", zegt Van de Bergh. "Het moet die sites aanpakken in plaats van de 29 onnozelaars die tot kop van Jut zijn gemaakt."

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Zieke verdachte zedenzaak Valkenburg krijgt uitstel
Post voor 'klanten' loverboyzaak gaat naar advocaat
'Celstraffen voor verdachten zedenzaak is ongehoord'
'Meer verdachten zedenzaak op randje van zelfmoord'
Overzicht
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
Volg de Halve Finales LVK bij L1

Wie wordt de opvolger van Spik & Span? 60 liedjes zijn doorgedrongen tot de halve finales van het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze strijden in 3 halve finales in de Muziekgieterij om een finaleplek. Uiteraard beleef je het LVK weer bij L1. Iedere vrijdag om 18:00 op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. Op zaterdag om 13:00 wordt de halve finale herhaald.

Bekijk hier de liedjes van het LVK
Uitgelicht
Januari buuttemaand op L1.nl

Elke dag nieuwe buut om 11.11 uur op L1.nl.

De regionale omroep L1 heeft een enorm rijk archief met radio- en tv-opnames van Limburgse buuttereedners. In de aanloop naar vastelaovend wordt dit genre extra in het zonnetje gezet op L1.nl.

Bekijk hier de buut van de dag
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen