Overslaan en naar de inhoud gaan

Advocaat zes verdachten zedenzaak Valkenburg wil vrijspraak

Geplaatst opdonderdag 9 juli 2015 - 12:15

Advocaat Ivo van de Bergh van de eerste zes verdachten die terechtstaan in de Valkenburgse zedenzaak, eist vrijspraak voor zijn cliënten.

Hij spreekt van een heksenjacht tegen de klanten:"Mijn cliënten zijn geen pedofielen of viezeriken." Komt het niet tot vrijspraak, dan is hooguit een voorwaardelijke celstraf en een geldboete of taakstraf op zijn plaats, vindt de verdediging.

Eis
Het Openbaar Ministerie (OM) eiste donderdag celstraffen tussen zes maanden en één jaar voor het hebben van betaalde seks met een minderjarige. Volgens Van de Berghs collega Joost de Bruin zijn in soortgelijke, soms zelfs ernstigere zaken lagere straffen geëist.

Lees ook: Straffen tot één jaar geëist in Valkenburgse zedenzaak

Maar volgens de raadsman van het zestal waren ze ervan overtuigd dat 'Kimberly' 18 jaar was, zoals in de advertentie stond. In werkelijkheid was het meisje 16. Vragen naar een identiteitsbewijs zou volgens Van de Bergh zinloos zijn geweest, omdat veel prostituees onder een 'artiestennaam' werken en hun ware identiteit niet willen prijsgeven.

Schandpaal
Volgens de advocaat zijn 'zorgeloze, hardwerkende mensen' opeens actoren in een kinderseksschandaal. Ze worden beschimpt op internet en aan de schandpaal genageld. Het OM moet wat Van de Bergh betreft de websites aanpakken waarop het soort advertenties verschijnt als die van 'Kimberly', zoals het slachtoffer in de Valkenburgse zedenzaak online te boek stond.

"Het OM richt zich op de verkeerde personen", zegt Van de Bergh. "Het moet die sites aanpakken in plaats van de 29 onnozelaars die tot kop van Jut zijn gemaakt."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Zieke verdachte zedenzaak Valkenburg krijgt uitstel
Post voor 'klanten' loverboyzaak gaat naar advocaat
'Meer verdachten zedenzaak op randje van zelfmoord'
'Celstraffen voor verdachten zedenzaak is ongehoord'
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen