Overslaan en naar de inhoud gaan

Advocaat zaait twijfel: 'Misschien liep Nicky weg'

Geplaatst opmaandag 12 oktober 2020 - 17:35

Er zijn verschillende scenario's denkbaar voor de zaak Nicky Verstappen waarin Jos Brech (57) geen aandeel heeft, stelt zijn advocaat Gerald Roethof. Hij blijft de onschuld van Brech bepleiten.

Eén van de scenario's is dat Nicky wegliep uit zijn tent op de Brunssummerheide en toen verdwaalde.

Lees ook: Justitie eist 15 jaar gevangenis voor doden Nicky Verstappen

Weg kwijt
Nicky verbleef op de Brunssummerheide met jeugdwerk en sliep in een tent op de Heikop. Roethof sluit niet uit dat het toen elfjarige jongetje is weggelopen, de weg kwijtraakte en later op een natuurlijke manier om het leven kwam. Of dat iemand anders dan Jos Brech de jongen uit Heibloem iets aandeed tijdens diens dwaaltocht op de heide.

Besmet verleden
Roethof wees op een man die eerder als verdachte is aangemerkt in de zaak van Nicky. "De sporen van deze man zijn niet vergeleken met alle dna-profielen die op de onderbroek van Nicky zijn aangetroffen. Dat is vreemd. Het gaat toch om iemand met een besmet verleden, een zedendelinquent."

Necrofilie niet uitgesloten
En dan was er nog een opvallende zijweg die Roethof bewandelde. Hij sloot necrofilie, het verrichten van seksuele handelingen bij een overleden persoon, niet uit. "Als er sporen van cliënt op de onderbroek van het slachtoffer zijn gevonden, betekent dat niet dat die op het lichaam zijn gekomen toen het slachtoffer nog leefde."

Lees ook: Advocaat van Jos Brech: 'Er is twijfel, dan spreekt u vrij'

Gerechtelijke dwaling
De advocaat liet sinds de start van het proces, op 28 september, geen mogelijkheid onbenut om de onschuld van zijn cliënt te bepleiten. Volgens Roethof riskeert de rechter een gerechtelijke dwaling wanneer Brech daadwerkelijk wordt veroordeeld.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen