Overslaan en naar de inhoud gaan

Advocaat Wilders: 'Ik wil duizenden mensen verhoren'

Geplaatst opdinsdag 24 oktober 2017 - 16:42

Geert-Jan Knoops, advocaat van Geert Wilders, wil duizenden getuigen laten oproepen in het proces tegen de PVV-leider.

Naast Mark Rutte, enkele ministers en burgemeesters, wil de raadsman ook duizenden mensen verhoren die aangifte tegen Wilders deden om zijn 'minder-Marokkanen' uitspraken in 2014.

Vervolging
Knoops legde zijn verzoeken dinsdag neer bij het gerechtshof van Den Haag tijdens de eerste regiezitting. Knoops denkt dat van hogerhand is toegewerkt naar vervolging van de PVV-leider. Hij wil weten of bewindslieden afspraken hebben gemaakt, onder meer over hun reactie op de uitlatingen van Wilders.

Lees ook: Wilders bezorgd over onpartijdigheid rechter

Aangiften
Ook vermoedt de advocaat sturing vanuit het Openbaar Ministerie (OM) om aangifte te doen bij de politie. De manier waarop aangifte werd gedaan, rammelt aan alle kanten, betoogde Knoops. Er kwamen 6500 aangiften terwijl velen niet eens wisten tegen wie ze aangifte deden en waarom precies.

De advocaat liet zijn medewerkers 35 aangevers ondervragen en daarin kwamen volgens hem dit soort misverstanden en tientallen onregelmatigheden aan het licht.

Ongeoorloofd
Volgens Knoops is die gang van zaken ongeoorloofd en dat moet er volgens de advocaat toe leiden dat het OM niet gerechtigd is om Wilders te vervolgen. Donderdag reageert het OM op de opmerkingen en onderzoekswensen.

Het gerechtshof neemt op 9 november een besluit.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen