Overslaan en naar de inhoud gaan

Advocaat wil uitzetting gezin Gláucio blokkeren

Geplaatst opvrijdag 28 augustus 2015 - 16:27

Advocaat Flip Schüller heeft de Raad van State vrijdagmiddag gevraagd de aanstaande uitzetting van asielzoeker Gláucio Ventura Tiago en zijn familie te voorkomen.

De bestuursrechter doet uiterlijk donderdag uitspraak in het kort geding over het gezin dat tot vorige maand in het asielzoekerscentrum in Venlo verbleef.

Naar Angola
De familie wachtte in een gezinslocatie in Gilze-Rijen op de uitkomst van de nog lopende asielprocedure. Vrijdagochtend werden Gláucio (13), zus Márcia (18) en ouders door de vreemdelingenpolitie naar een detentiecentrum in Zeist vervoerd. Daar kregen ze te horen dat ze vrijdag op het vliegtuig naar Angola worden gezet.

Lees ook: Asielzoeker Gláucio wordt volgende week uitgezet

'Kwalijke zaak'
Schüller noemt het kwalijk dat het gezin de uitkomst van de asielprocedure niet in Nederland mag afwachten en halsoverkop wordt uitgezet. De Raad van State bepaalt later dit jaar of Gláucio en Márcia op basis van het kinderpardon een verblijfsvergunning krijgen. Volgens Schüller is het gezin aangeslagen door de aanstaande uitzetting. Hij zegt dat ze de situatie niet begrijpen en zich slecht behandeld voelen.

Demonstratie
Defence for Children houdt maandag om 18:30 uur een demonstratie bij het detentiecentrum. Met djembés zullen de demonstranten van zich laten horen voor Gláucio en Márcia. Ook zijn er sprekers, onder wie GroenLinks-kamerlid Linda Voortman en Sharon Gesthuizen van de SP.

Gláucio speelde vorig seizoen bij SV Blerick D1 en zat op het Valuas College in Venlo.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Asielzoeker Gláucio wordt volgende week uitgezet
ANP
Gláucio en Márcia mogen toch in Nederland blijven
Gláucio en Márcia 'verheugd' om besluit Dijkhoff
ANP
Uitzetting vader Gláucio en Márcia uitgesteld
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen