Overslaan en naar de inhoud gaan

Advocaat wil strafrechtelijk onderzoek failliet leasebedrijf

Geplaatst opwoensdag 29 september 2021 - 18:20

Advocaat Olivier van Hardenbroek wil dat het Openbaar Ministerie het faillissement gaat onderzoeken van het Limburgs autoleasebedrijf Car Driver Deals uit Maasbracht.

"Door het faillissement zijn zo'n 2.100 gedupeerden met een totale schade van zo'n 17 miljoen euro blijven zitten", zegt de advocaat. "Dit heeft de schijn van oplichting", laat hij woensdag weten, naar aanleiding van berichtgeving in Dagblad de Limburger.

2100 gedupeerden
Volgens de krant zijn de beide eigenaren van het bedrijf Car Driver Deals spoorloos, na het overmaken van miljoenen naar Dubai en het wegsluizen van bitcoins. Daardoor blijft er volgens de krant waarschijnlijk geen cent over voor de 2.100 gedupeerden, die samen 17 miljoen euro hadden vooruitbetaald.

Lees ook: Tientallen gedupeerd door Maasbrachtse autoverhuurder

800.000 euro belasting
Volgens Van Hardenbroek heeft de curator een rekening gevonden waarop nog 100.000 euro staat en is in de vennootschap nog 8.000 euro gevonden. Meer geld is er niet over. Van dat geld moet ook de fiscus nog worden betaald voor een bedrag van 800.000 euro.

Betalingsachterstand
Het bedrijf huurde auto's van andere leasemaatschappijen en verhuurde die dan aan klanten. Hoewel het bedrijf geen eigen vloot had, werd dat wel zo aan klanten voorgespiegeld, aldus de advocaat. In juni haalden de eigenaren hun huurauto's plotseling weg bij duizenden klanten van de Limburgse autoleaser. Het bedrijf zou volgens de krant een betalingsachterstand hebben bij vijftig verhuurbedrijven in heel Nederland, die auto's aan het bedrijf leverden.

10.000 euro per klant
Klanten moesten vaak voor jaren vooruitbetalen aan het autoleasebedrijf, waardoor zij in juni auto en geld in één keer kwijtraakten. Het gaat daarbij per klant om bedragen tot 10.000 euro, aldus de advocaat.

Spoorloos
Van Hardenbroek heeft naar eigen zeggen al zo'n achthonderd dossiers van gedupeerden bestudeerd. Die hebben samen 6,5 miljoen euro teveel vooruit betaald. "Wetende dat er 2.100 mensen met een contract betalingen hadden gedaan, kom ik op een vermoedelijk totaal van 17 miljoen euro", aldus de advocaat. "Dat geld is spoorloos."

Een woordvoerster van het Openbaar Ministerie kon woensdag nog niet direct reageren. De curator was woensdag niet bereikbaar.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen