Overslaan en naar de inhoud gaan

Advocaat wil opheffing hechtenis verdachte moord shishabaas

Geplaatst opdinsdag 5 september 2017 - 11:11

De advocaat van één van de drie verdachten in de zaak van de dood van shishabaas Hafed Merkikou in Geleen wil opheffing van de voorlopige hechtenis.

Volgens de advocaat kan zijn cliënt hooguit worden vervolgd voor poging tot diefstal. Daar staat maximaal een half jaar cel op en dat heeft hij al uitgezeten, zo stelt hij.

Afpersing
Hafed
Merkikou werd februari dit jaar doodgeschoten bij een overval in zijn woning in Geleen. Justitie vervolgt drie mannen voor doodslag of medeplichtigheid daaraan, en poging tot afpersing en diefstal.

Getuigen
Dinsdag was een pro-formazitting voor de rechtbank in Maastricht. De advocaat vroeg verder om enkele getuigen opnieuw te mogen horen en om een reclasseringsrapport voor zijn cliënt.

Inhoudelijke behandeling
De rechtbank doet komende vrijdag uitspraak over de verzoeken.
Begin december is een nieuwe pro-forma zitting. De zaak wordt volgend jaar februari inhoudelijk behandeld. Hiervoor worden drie dagen uitgetrokken.

Lees hier alles over de roofoverval Hafed Merkikou.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen