Overslaan en naar de inhoud gaan

Advocaat wil opheffing hechtenis verdachte moord shishabaas

Geplaatst opdinsdag 5 september 2017 - 11:11

De advocaat van één van de drie verdachten in de zaak van de dood van shishabaas Hafed Merkikou in Geleen wil opheffing van de voorlopige hechtenis.

Volgens de advocaat kan zijn cliënt hooguit worden vervolgd voor poging tot diefstal. Daar staat maximaal een half jaar cel op en dat heeft hij al uitgezeten, zo stelt hij.

Afpersing
Hafed
Merkikou werd februari dit jaar doodgeschoten bij een overval in zijn woning in Geleen. Justitie vervolgt drie mannen voor doodslag of medeplichtigheid daaraan, en poging tot afpersing en diefstal.

Getuigen
Dinsdag was een pro-formazitting voor de rechtbank in Maastricht. De advocaat vroeg verder om enkele getuigen opnieuw te mogen horen en om een reclasseringsrapport voor zijn cliënt.

Inhoudelijke behandeling
De rechtbank doet komende vrijdag uitspraak over de verzoeken.
Begin december is een nieuwe pro-forma zitting. De zaak wordt volgend jaar februari inhoudelijk behandeld. Hiervoor worden drie dagen uitgetrokken.

Lees hier alles over de roofoverval Hafed Merkikou.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen