Overslaan en naar de inhoud gaan

Advocaat VMBO-scholieren gaat voor gezamenlijke claim

Geplaatst opdonderdag 28 juni 2018 - 9:12

De advocaat die de gedupeerde VMBO-eindexamenleerlingen vertegenwoordigt, hoopt dat er een gezamenlijke schadeclaim ingediend kan worden bij de school.

"Ik moedig de ouders aan om met een gezamenlijk verhaal te komen", vertelt advocaat Wouter Geertsen op L1Radio.

Bijpraatsessie
"Maar het kan natuurlijk dat ouders een heel specifiek verhaal hebben, omdat ze bijvoorbeeld een bijzondere vakantie hebben moeten afzeggen. Dan wordt het maatwerk." Woensdagavond praatte Geertsen de ouders bij over de stand van zaken in het eindexamendebacle. Er waren zo'n 130 ouders aanwezig.

Sceptisch
Hoofdzaak voor de advocaat en de ouders is op dit moment nog om zo snel mogelijk duidelijkheid te krijgen voor de leerlingen. Op maandag zou elke scholier moeten horen waar hij of zij aan toe is, maar Geertsen is sceptisch of dat wel lukt. "In eerste instantie zouden we woensdag meer horen, nu is het maandag. Probleem is dat de school weer afhankelijk is van de inspectie."

De 354 leerlingen hebben inmiddels te horen gekregen dat ze tot januari de tijd hebben om de ontbrekende toetsen in te halen. Een deel van de leerlingen kan waarschijnlijk nog deze zomer alle vakken afronden, zodat ze door kunnen naar een vervolgstudie. Voor de leerlingen die dit niet lukt, gaat Slob zich inzetten dat zij ook alvast kunnen beginnen aan een vervolgopleiding.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Week van de Topvrouwen bij L1

Op donderdag 22 april wordt bekend wie de nieuwe Topvrouw van Limburg 2020-2021 is. Dat gebeurt tijdens een speciale live-uitzending van L1 vanuit de Muziekgieterij in Maastricht.

De finalisten zijn de Venlose advocaat Hayat Barrahmun (Boels Zanders Advocaten), Maria Jacobs (CEO van het Maastrichtse bestralingsinstituut Maastro) en Esther Paulus-Maalsté (storemanager van De Bijenkorf Maastricht). Het drietal is door een onafhankelijke jury uit een groot aantal kandidaten gekozen.

Stem nu: wie wordt de Topvrouw Limburg 2020-2021?
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen