Overslaan en naar de inhoud gaan

Advocaat van verdachte moordzaak Kerkrade: 'geen bewijs'

Geplaatst opwoensdag 8 maart 2017 - 11:52

De advocaat van verdachte Guus J. zegt dat er geen enkel bewijs is tegen zijn cliënt. Hij beschuldigt het Openbaar Ministerie in deze zaak van vooringenomenheid en tendentieus gedrag.

Advocaat Zuketto zegt dat het OM geen andere opties openhoudt, maar kortzichtig Guus J. als enige verdachte ziet.

Verder kijken
"Als je niet verder kijkt dan je neus lang is, dan komt er inderdaad niemand anders in beeld", zegt de advocaat. Volgens hem willen de rechtstreeks betrokkenen, zoals de dochter, juist dat de vader vrij komt. De advocaat eist daarom dat de voorlopige hechtenis van Guus J. wordt opgeheven.

Voldoende bewijs
De Officier van Justitie is niet overtuigd van de kritiek van advocaat
Zuketto. Volgens de Officier is overduidelijk dat Guus J. de 62-jarige Marleen Rütten om het leven heeft gebracht. "Er is in onze ogen voldoende rechterlijk bewijs."

Vastzitten
Daar was de rechtbank het mee eens. Volgens de rechtbank zijn er 'voldoende ernstige bezwaren' in het dossier van Guus J. En daarom besluit de rechtbank dat de voorlopige hechtenis zal voortduren. Verdachte Guus J. blijft daardoor voorlopig in de cel zitten.

Gewurgd
Marleen Rutten werd op 8 november 2015 dood aangetroffen in haar appartement in Kerkrade. Na vijf dagen werd haar voormalige echtgenoot Guus J. aangehouden. Twee weken later werd hij weer vrijgelaten omdat er volgens de rechtbank te weinig bewijs was.

Sinds december van het vorig jaar zit Guus J. weer vast en wordt hij ervan verdacht Marleen Rutten door wurging om het leven te hebben gebracht.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Ex-man van Marleen Rütten veroordeeld voor moord
Leidden affaires en geldnood tot de dood van Marleen?
Rechtbank verplicht 'zieke' moordverdachte alsnog te komen
Dochter Rütten: "Mijn vader heeft haar niet vermoord"
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen