Overslaan en naar de inhoud gaan

Advocaat van verdachte moordzaak Kerkrade: 'geen bewijs'

Geplaatst opwoensdag 8 maart 2017 - 11:52

De advocaat van verdachte Guus J. zegt dat er geen enkel bewijs is tegen zijn cliënt. Hij beschuldigt het Openbaar Ministerie in deze zaak van vooringenomenheid en tendentieus gedrag.

Advocaat Zuketto zegt dat het OM geen andere opties openhoudt, maar kortzichtig Guus J. als enige verdachte ziet.

Verder kijken
"Als je niet verder kijkt dan je neus lang is, dan komt er inderdaad niemand anders in beeld", zegt de advocaat. Volgens hem willen de rechtstreeks betrokkenen, zoals de dochter, juist dat de vader vrij komt. De advocaat eist daarom dat de voorlopige hechtenis van Guus J. wordt opgeheven.

Voldoende bewijs
De Officier van Justitie is niet overtuigd van de kritiek van advocaat
Zuketto. Volgens de Officier is overduidelijk dat Guus J. de 62-jarige Marleen Rütten om het leven heeft gebracht. "Er is in onze ogen voldoende rechterlijk bewijs."

Vastzitten
Daar was de rechtbank het mee eens. Volgens de rechtbank zijn er 'voldoende ernstige bezwaren' in het dossier van Guus J. En daarom besluit de rechtbank dat de voorlopige hechtenis zal voortduren. Verdachte Guus J. blijft daardoor voorlopig in de cel zitten.

Gewurgd
Marleen Rutten werd op 8 november 2015 dood aangetroffen in haar appartement in Kerkrade. Na vijf dagen werd haar voormalige echtgenoot Guus J. aangehouden. Twee weken later werd hij weer vrijgelaten omdat er volgens de rechtbank te weinig bewijs was.

Sinds december van het vorig jaar zit Guus J. weer vast en wordt hij ervan verdacht Marleen Rutten door wurging om het leven te hebben gebracht.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Ex-man van Marleen Rütten veroordeeld voor moord
Leidden affaires en geldnood tot de dood van Marleen?
Rechtbank verplicht 'zieke' moordverdachte alsnog te komen
Dochter Rütten: "Mijn vader heeft haar niet vermoord"
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen