Overslaan en naar de inhoud gaan

Advocaat van Thijs H. verrast: 'Waarom bevel, in godsnaam?'

Geplaatst opwoensdag 14 augustus 2019 - 21:29

De advocaat van moordverdachte Thijs H. (27) werd woensdagmiddag onaangenaam verrast door de rechter. Die besloot Thijs te verplichten aanwezig te zijn bij zijn eerste zitting, die aanstaande vrijdag op de rol staat.

"Jammer dit", zegt advocaat Serge Weening tegen L1.

Lees ook: Rechter verplicht Thijs H. om te verschijnen voor eerste zitting

Onhandige actie
Naar eigen zeggen benaderde Weening de rechtbank met de vraag of zijn cliënt aanwezig moest zijn. "Als ze me vervolgens hadden gevraagd of hij erbij kon zijn, dan was hij ook gewoon gekomen. Daar ga ik vrijdag wel vragen over stellen. Waarom in godsnaam een bevel? Ik zie het belang daar niet van", zegt Weening. De raadsman noemt de actie 'onhandig'.

Drie moorden
Thijs wordt verdacht van drie moorden. Op 4 mei zou hij een 56-jarige Japanse vrouw hebben doodgestoken in Den Haag, in de Scheveningse Bosjes. De verdachte woonde in Den Haag, vanwege zijn studie. Drie dagen later zou hij een 63-jarige vrouw en een 68-jarige man uit Heerlen om het leven hebben gebracht. Dit gebeurde op de Brunssummerheide, in de buurt van zijn ouderlijk huis.

Ontkennende verdachte
Eerder werd bekend dat Thijs zijn betrokkenheid bij de moorden ontkent. Of dat nog altijd het geval is, wil Weening niet zeggen. "Daar ga ik niet op in." Ook over een dna-spoor dat Thijs aan de moorden zou linken, wil hij inhoudelijk niets kwijt. Volgens het Algemeen Dagblad is er wel sprake van zo'n spoor. "Ik ben niet gekend door die partij", zegt Weening. "Maar ik kan alleen zeggen dat het artikel ongenuanceerd is. Er staan feitelijke onjuistheden in."

Vrijdag verschijnt Thijs voor het eerst voor de rechter. Het gaat om een pro forma-zitting, die vanaf 10:00 uur live te volgen is op 1Limburg. Later deze maand gaat hij voor psychisch onderzoek naar het Pieter Baan Centrum.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen