Overslaan en naar de inhoud gaan

Advocaat van Thijs H. verrast: 'Waarom bevel, in godsnaam?'

Geplaatst opwoensdag 14 augustus 2019 - 21:29

De advocaat van moordverdachte Thijs H. (27) werd woensdagmiddag onaangenaam verrast door de rechter. Die besloot Thijs te verplichten aanwezig te zijn bij zijn eerste zitting, die aanstaande vrijdag op de rol staat.

"Jammer dit", zegt advocaat Serge Weening tegen L1.

Lees ook: Rechter verplicht Thijs H. om te verschijnen voor eerste zitting

Onhandige actie
Naar eigen zeggen benaderde Weening de rechtbank met de vraag of zijn cliënt aanwezig moest zijn. "Als ze me vervolgens hadden gevraagd of hij erbij kon zijn, dan was hij ook gewoon gekomen. Daar ga ik vrijdag wel vragen over stellen. Waarom in godsnaam een bevel? Ik zie het belang daar niet van", zegt Weening. De raadsman noemt de actie 'onhandig'.

Drie moorden
Thijs wordt verdacht van drie moorden. Op 4 mei zou hij een 56-jarige Japanse vrouw hebben doodgestoken in Den Haag, in de Scheveningse Bosjes. De verdachte woonde in Den Haag, vanwege zijn studie. Drie dagen later zou hij een 63-jarige vrouw en een 68-jarige man uit Heerlen om het leven hebben gebracht. Dit gebeurde op de Brunssummerheide, in de buurt van zijn ouderlijk huis.

Ontkennende verdachte
Eerder werd bekend dat Thijs zijn betrokkenheid bij de moorden ontkent. Of dat nog altijd het geval is, wil Weening niet zeggen. "Daar ga ik niet op in." Ook over een dna-spoor dat Thijs aan de moorden zou linken, wil hij inhoudelijk niets kwijt. Volgens het Algemeen Dagblad is er wel sprake van zo'n spoor. "Ik ben niet gekend door die partij", zegt Weening. "Maar ik kan alleen zeggen dat het artikel ongenuanceerd is. Er staan feitelijke onjuistheden in."

Vrijdag verschijnt Thijs voor het eerst voor de rechter. Het gaat om een pro forma-zitting, die vanaf 10:00 uur live te volgen is op 1Limburg. Later deze maand gaat hij voor psychisch onderzoek naar het Pieter Baan Centrum.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen