Overslaan en naar de inhoud gaan

Advocaat van Thijs H. verrast: 'Waarom bevel, in godsnaam?'

Geplaatst opwoensdag 14 augustus 2019 - 21:29

De advocaat van moordverdachte Thijs H. (27) werd woensdagmiddag onaangenaam verrast door de rechter. Die besloot Thijs te verplichten aanwezig te zijn bij zijn eerste zitting, die aanstaande vrijdag op de rol staat.

"Jammer dit", zegt advocaat Serge Weening tegen L1.

Lees ook: Rechter verplicht Thijs H. om te verschijnen voor eerste zitting

Onhandige actie
Naar eigen zeggen benaderde Weening de rechtbank met de vraag of zijn cliënt aanwezig moest zijn. "Als ze me vervolgens hadden gevraagd of hij erbij kon zijn, dan was hij ook gewoon gekomen. Daar ga ik vrijdag wel vragen over stellen. Waarom in godsnaam een bevel? Ik zie het belang daar niet van", zegt Weening. De raadsman noemt de actie 'onhandig'.

Drie moorden
Thijs wordt verdacht van drie moorden. Op 4 mei zou hij een 56-jarige Japanse vrouw hebben doodgestoken in Den Haag, in de Scheveningse Bosjes. De verdachte woonde in Den Haag, vanwege zijn studie. Drie dagen later zou hij een 63-jarige vrouw en een 68-jarige man uit Heerlen om het leven hebben gebracht. Dit gebeurde op de Brunssummerheide, in de buurt van zijn ouderlijk huis.

Ontkennende verdachte
Eerder werd bekend dat Thijs zijn betrokkenheid bij de moorden ontkent. Of dat nog altijd het geval is, wil Weening niet zeggen. "Daar ga ik niet op in." Ook over een dna-spoor dat Thijs aan de moorden zou linken, wil hij inhoudelijk niets kwijt. Volgens het Algemeen Dagblad is er wel sprake van zo'n spoor. "Ik ben niet gekend door die partij", zegt Weening. "Maar ik kan alleen zeggen dat het artikel ongenuanceerd is. Er staan feitelijke onjuistheden in."

Vrijdag verschijnt Thijs voor het eerst voor de rechter. Het gaat om een pro forma-zitting, die vanaf 10:00 uur live te volgen is op 1Limburg. Later deze maand gaat hij voor psychisch onderzoek naar het Pieter Baan Centrum.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen