Overslaan en naar de inhoud gaan

Advocaat van Thijs H. verrast: 'Waarom bevel, in godsnaam?'

Geplaatst opwoensdag 14 augustus 2019 - 21:29

De advocaat van moordverdachte Thijs H. (27) werd woensdagmiddag onaangenaam verrast door de rechter. Die besloot Thijs te verplichten aanwezig te zijn bij zijn eerste zitting, die aanstaande vrijdag op de rol staat.

"Jammer dit", zegt advocaat Serge Weening tegen L1.

Lees ook: Rechter verplicht Thijs H. om te verschijnen voor eerste zitting

Onhandige actie
Naar eigen zeggen benaderde Weening de rechtbank met de vraag of zijn cliënt aanwezig moest zijn. "Als ze me vervolgens hadden gevraagd of hij erbij kon zijn, dan was hij ook gewoon gekomen. Daar ga ik vrijdag wel vragen over stellen. Waarom in godsnaam een bevel? Ik zie het belang daar niet van", zegt Weening. De raadsman noemt de actie 'onhandig'.

Drie moorden
Thijs wordt verdacht van drie moorden. Op 4 mei zou hij een 56-jarige Japanse vrouw hebben doodgestoken in Den Haag, in de Scheveningse Bosjes. De verdachte woonde in Den Haag, vanwege zijn studie. Drie dagen later zou hij een 63-jarige vrouw en een 68-jarige man uit Heerlen om het leven hebben gebracht. Dit gebeurde op de Brunssummerheide, in de buurt van zijn ouderlijk huis.

Ontkennende verdachte
Eerder werd bekend dat Thijs zijn betrokkenheid bij de moorden ontkent. Of dat nog altijd het geval is, wil Weening niet zeggen. "Daar ga ik niet op in." Ook over een dna-spoor dat Thijs aan de moorden zou linken, wil hij inhoudelijk niets kwijt. Volgens het Algemeen Dagblad is er wel sprake van zo'n spoor. "Ik ben niet gekend door die partij", zegt Weening. "Maar ik kan alleen zeggen dat het artikel ongenuanceerd is. Er staan feitelijke onjuistheden in."

Vrijdag verschijnt Thijs voor het eerst voor de rechter. Het gaat om een pro forma-zitting, die vanaf 10:00 uur live te volgen is op 1Limburg. Later deze maand gaat hij voor psychisch onderzoek naar het Pieter Baan Centrum.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen