Overslaan en naar de inhoud gaan

Advocaat Van Rey wil Opstelten en Teeven horen

Geplaatst opdinsdag 20 januari 2015 - 11:18

Advocaat Gitte Stevens wil een groot aantal getuigen onder ede horen in de zaak-Van Rey.

Minister Ivo Opstelten, staatssecretaris Fred Teeven, hoofd van het Openbaar Ministerie Herman Bolhaar en oud-minister Liesbeth Spies van Binnenlandse Zaken moeten van haar gehoord worden vanwege de verdwenen telefoontaps.

'Storing'
De opname van een telefoongesprek tussen Van Rey en Teeven mislukte in de beginfase van het onderzoek naar Van Rey. Volgens minister Opstelten was er op de datum van het bewuste gesprek een storing in de stroomvoorziening van het tapsysteem. De verdediging van Van Rey twijfelt daaraan.

Lekken
Ook vier journalisten van de Dagblad De Limburger moeten worden gehoord. Stevens wil onderzoeksjournalisten Theo Sniekers en Hans Goossen, net als adjunct-hoofdredacteuren Han Brinkman en Björn Oostra, horen over de geheime informatie over het onderzoek naar Van Rey, die door het Openbaar Ministerie zou zijn gelekt naar de pers. Ook verschillende politiemensen en voormalig VVD-raadslid Guido Lomans moeten daar meer duidelijkheid over geven.

Niet-ontvankelijk
Zowel vanwege het lekken door het OM, als het mislukken van de telefoontap zou het Openbaar Ministerie niet-ontvankelijk moeten worden verklaard, meent Stevens. Het Openbaar Ministerie vindt het nog te vroeg om hier inhoudelijk op in te gaan en vindt dat de niet-ontvankelijkheid pas bij de inhoudelijke behandeling aan de orde moet komen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

OM ziet verhoor Teeven in zaak-Van Rey niet zitten
ANP
Jos van Rey (71) wil nog niet met pensioen
Zaak-Van Rey: 'Flinterdun bewijs verstopt onder zware eis'
Van Rey: Wanneer wordt helpen ronselen?
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen