Overslaan en naar de inhoud gaan

Advocaat Van Rey wil Opstelten en Teeven horen

Geplaatst opdinsdag 20 januari 2015 - 11:18

Advocaat Gitte Stevens wil een groot aantal getuigen onder ede horen in de zaak-Van Rey.

Minister Ivo Opstelten, staatssecretaris Fred Teeven, hoofd van het Openbaar Ministerie Herman Bolhaar en oud-minister Liesbeth Spies van Binnenlandse Zaken moeten van haar gehoord worden vanwege de verdwenen telefoontaps.

'Storing'
De opname van een telefoongesprek tussen Van Rey en Teeven mislukte in de beginfase van het onderzoek naar Van Rey. Volgens minister Opstelten was er op de datum van het bewuste gesprek een storing in de stroomvoorziening van het tapsysteem. De verdediging van Van Rey twijfelt daaraan.

Lekken
Ook vier journalisten van de Dagblad De Limburger moeten worden gehoord. Stevens wil onderzoeksjournalisten Theo Sniekers en Hans Goossen, net als adjunct-hoofdredacteuren Han Brinkman en Björn Oostra, horen over de geheime informatie over het onderzoek naar Van Rey, die door het Openbaar Ministerie zou zijn gelekt naar de pers. Ook verschillende politiemensen en voormalig VVD-raadslid Guido Lomans moeten daar meer duidelijkheid over geven.

Niet-ontvankelijk
Zowel vanwege het lekken door het OM, als het mislukken van de telefoontap zou het Openbaar Ministerie niet-ontvankelijk moeten worden verklaard, meent Stevens. Het Openbaar Ministerie vindt het nog te vroeg om hier inhoudelijk op in te gaan en vindt dat de niet-ontvankelijkheid pas bij de inhoudelijke behandeling aan de orde moet komen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

OM ziet verhoor Teeven in zaak-Van Rey niet zitten
ANP
Jos van Rey (71) wil nog niet met pensioen
Zaak-Van Rey: 'Flinterdun bewijs verstopt onder zware eis'
Van Rey: Wanneer wordt helpen ronselen?
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen