Overslaan en naar de inhoud gaan

Advocaat Van Rey: 'Niet de bedoeling te gaan marchanderen'

Geplaatst opvrijdag 11 januari 2019 - 17:38

De advocaat van Jos van Rey, Gitte Stevens, zegt dat het niet de bedoeling is te gaan marchanderen over de vordering van bijna drie ton van het Openbaar Ministerie op haar cliënt.

"Maar een lange procedure helpt ook niemand. Daarom zullen we aftasten of er mogelijkheden bestaan voor een vergelijk. Ik kan er nu niks zinnigs over zeggen", aldus Stevens.

Eis
De rechtbank in Rotterdam riep vrijdag tijdens een zogeheten regiezitting beide partijen op om met elkaar om de tafel te gaan zitten. Het is onwaarschijnlijk dat de eis volledig wordt toegewezen. Maar ook dat die helemaal van tafel gaat, zo maakte rechtbankvoorzitter Jacco Janssen duidelijk.

Lees ook: Jos van Rey voor rechter voor vordering van bijna 3 ton

Saint Tropez
De vordering van het Openbaar Ministerie is een rechtstreeks gevolg van de veroordeling van Van Rey in hoger beroep tot één jaar voorwaardelijk, onder meer vanwege witwassen en passieve ambtelijke corruptie. Daarbij ging het bijvoorbeeld om reisjes naar de vakantievilla van vriend en projectontwikkelaar Piet van Pol in Saint Tropez, maar ook om etentjes en vakantietrips. Volgens het OM heeft dat bij elkaar opgeteld Van Rey een voordeel van bijna drie ton opgeleverd.

Advocaat Gitte Stevens herhaalde tijdens de zitting dat de berekening aan alle kanten rammelt.

Star
Maar ze is wel bereid om te praten over een schikking. "Ook al noemde de rechtbank de opstelling van het OM star. En blijft mijn cliënt principieel ontkennen dat er iets niet zou kloppen", zo zegt Stevens.

Lees ook: Van Rey treft mogelijk schikking over tonnenclaim

Instemmen
Als er uitzicht is op een akkoord, gaat zij dat voorleggen aan Van Rey zelf. "Want hij moet zich er natuurlijk wel in kunnen vinden en ermee instemmen. Anders gaat het procederen door." Van Rey heeft al gezegd niet bij het gesprek met het OM aanwezig te willen zijn.

Aard van de giften
Advocaat Stevens heeft verder begrip voor het besluit van de rechtbank om maar drie van de ongeveer twintig getuigen toe te wijzen, die zij wilde laten horen. Het gaat om Piet van Pol en zijn vrouw en oud-burgemeester Henk van Beers van Roermond. Volgens de rechtbank gaan veel van de voorgestelde getuigen over de aard van de giften en niet om de hoogte ervan. Terwijl het om dat laatste draait.

Ook het inschakelen van een onafhankelijke financiële deskundige wees de rechtbank af. Al liet zij wel de mogelijkheid open daar in een later stadium opnieuw naar te kijken.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen