Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Advocaat Van Rey: 'Niet de bedoeling te gaan marchanderen'

Geplaatst opvrijdag 11 januari 2019 - 17:38

De advocaat van Jos van Rey, Gitte Stevens, zegt dat het niet de bedoeling is te gaan marchanderen over de vordering van bijna drie ton van het Openbaar Ministerie op haar cliënt.

"Maar een lange procedure helpt ook niemand. Daarom zullen we aftasten of er mogelijkheden bestaan voor een vergelijk. Ik kan er nu niks zinnigs over zeggen", aldus Stevens.

Eis
De rechtbank in Rotterdam riep vrijdag tijdens een zogeheten regiezitting beide partijen op om met elkaar om de tafel te gaan zitten. Het is onwaarschijnlijk dat de eis volledig wordt toegewezen. Maar ook dat die helemaal van tafel gaat, zo maakte rechtbankvoorzitter Jacco Janssen duidelijk.

Lees ook: Jos van Rey voor rechter voor vordering van bijna 3 ton

Saint Tropez
De vordering van het Openbaar Ministerie is een rechtstreeks gevolg van de veroordeling van Van Rey in hoger beroep tot één jaar voorwaardelijk, onder meer vanwege witwassen en passieve ambtelijke corruptie. Daarbij ging het bijvoorbeeld om reisjes naar de vakantievilla van vriend en projectontwikkelaar Piet van Pol in Saint Tropez, maar ook om etentjes en vakantietrips. Volgens het OM heeft dat bij elkaar opgeteld Van Rey een voordeel van bijna drie ton opgeleverd.

Advocaat Gitte Stevens herhaalde tijdens de zitting dat de berekening aan alle kanten rammelt.

Star
Maar ze is wel bereid om te praten over een schikking. "Ook al noemde de rechtbank de opstelling van het OM star. En blijft mijn cliënt principieel ontkennen dat er iets niet zou kloppen", zo zegt Stevens.

Lees ook: Van Rey treft mogelijk schikking over tonnenclaim

Instemmen
Als er uitzicht is op een akkoord, gaat zij dat voorleggen aan Van Rey zelf. "Want hij moet zich er natuurlijk wel in kunnen vinden en ermee instemmen. Anders gaat het procederen door." Van Rey heeft al gezegd niet bij het gesprek met het OM aanwezig te willen zijn.

Aard van de giften
Advocaat Stevens heeft verder begrip voor het besluit van de rechtbank om maar drie van de ongeveer twintig getuigen toe te wijzen, die zij wilde laten horen. Het gaat om Piet van Pol en zijn vrouw en oud-burgemeester Henk van Beers van Roermond. Volgens de rechtbank gaan veel van de voorgestelde getuigen over de aard van de giften en niet om de hoogte ervan. Terwijl het om dat laatste draait.

Ook het inschakelen van een onafhankelijke financiële deskundige wees de rechtbank af. Al liet zij wel de mogelijkheid open daar in een later stadium opnieuw naar te kijken.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
Volg de Halve Finales LVK bij L1

Wie wordt de opvolger van Spik & Span? 60 liedjes zijn doorgedrongen tot de halve finales van het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze strijden in 3 halve finales in de Muziekgieterij om een finaleplek. Uiteraard beleef je het LVK weer bij L1. Iedere vrijdag om 18:00 op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. Op zaterdag om 13:00 wordt de halve finale herhaald.

Bekijk hier de liedjes van het LVK
Uitgelicht
Januari buuttemaand op L1.nl

Elke dag nieuwe buut om 11.11 uur op L1.nl.

De regionale omroep L1 heeft een enorm rijk archief met radio- en tv-opnames van Limburgse buuttereedners. In de aanloop naar vastelaovend wordt dit genre extra in het zonnetje gezet op L1.nl.

Bekijk hier de buut van de dag
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen