Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Advocaat Van Rey: 'Niet de bedoeling te gaan marchanderen'

Geplaatst opvrijdag 11 januari 2019 - 17:38

De advocaat van Jos van Rey, Gitte Stevens, zegt dat het niet de bedoeling is te gaan marchanderen over de vordering van bijna drie ton van het Openbaar Ministerie op haar cliënt.

"Maar een lange procedure helpt ook niemand. Daarom zullen we aftasten of er mogelijkheden bestaan voor een vergelijk. Ik kan er nu niks zinnigs over zeggen", aldus Stevens.

Eis
De rechtbank in Rotterdam riep vrijdag tijdens een zogeheten regiezitting beide partijen op om met elkaar om de tafel te gaan zitten. Het is onwaarschijnlijk dat de eis volledig wordt toegewezen. Maar ook dat die helemaal van tafel gaat, zo maakte rechtbankvoorzitter Jacco Janssen duidelijk.

Lees ook: Jos van Rey voor rechter voor vordering van bijna 3 ton

Saint Tropez
De vordering van het Openbaar Ministerie is een rechtstreeks gevolg van de veroordeling van Van Rey in hoger beroep tot één jaar voorwaardelijk, onder meer vanwege witwassen en passieve ambtelijke corruptie. Daarbij ging het bijvoorbeeld om reisjes naar de vakantievilla van vriend en projectontwikkelaar Piet van Pol in Saint Tropez, maar ook om etentjes en vakantietrips. Volgens het OM heeft dat bij elkaar opgeteld Van Rey een voordeel van bijna drie ton opgeleverd.

Advocaat Gitte Stevens herhaalde tijdens de zitting dat de berekening aan alle kanten rammelt.

Star
Maar ze is wel bereid om te praten over een schikking. "Ook al noemde de rechtbank de opstelling van het OM star. En blijft mijn cliënt principieel ontkennen dat er iets niet zou kloppen", zo zegt Stevens.

Lees ook: Van Rey treft mogelijk schikking over tonnenclaim

Instemmen
Als er uitzicht is op een akkoord, gaat zij dat voorleggen aan Van Rey zelf. "Want hij moet zich er natuurlijk wel in kunnen vinden en ermee instemmen. Anders gaat het procederen door." Van Rey heeft al gezegd niet bij het gesprek met het OM aanwezig te willen zijn.

Aard van de giften
Advocaat Stevens heeft verder begrip voor het besluit van de rechtbank om maar drie van de ongeveer twintig getuigen toe te wijzen, die zij wilde laten horen. Het gaat om Piet van Pol en zijn vrouw en oud-burgemeester Henk van Beers van Roermond. Volgens de rechtbank gaan veel van de voorgestelde getuigen over de aard van de giften en niet om de hoogte ervan. Terwijl het om dat laatste draait.

Ook het inschakelen van een onafhankelijke financiële deskundige wees de rechtbank af. Al liet zij wel de mogelijkheid open daar in een later stadium opnieuw naar te kijken.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen