Overslaan en naar de inhoud gaan

Advocaat Van Rey moet orde scheppen in onderzoeksvragen

Geplaatst opdinsdag 20 januari 2015 - 17:30

De regiezitting in de zaak-Jos van Rey wordt woensdagmiddag om 12:30 uur hervat.

*** Wat gebeurde er van minuut tot minuut tijdens de eerste procesdag? Bekijk het live-blog van 1Limburg ***

De rechtbank geeft de advocaat van Van Rey, Gitte Stevens, tot dan de tijd om haar verzoek om nog zo'n 150 getuigen te horen, beter te motiveren.

Top 5
Ze moet per onderdeel van de aanklacht tegen Van Rey met een top-5 van getuigen komen die ze wil horen. Op die manier wil de rechtbank wat meer overzicht krijgen in de enorme lijst met namen, waarmee Stevens dinsdag op de proppen kwam.

Getuigen
Onder de getuigen die Stevens nog wil horen zijn onder meer minister Ivo Opstelten, staatssecretaris Fred Teeven en hoofd van het OM. Ook vier journalisten van de Limburgse Dagbladen moeten van haar nog gehoord worden.

Schreurs
De rechtbank wees het verzoek van advocaat Van der Bruggen af om de zaak tegen Tilman Schreurs af te splitsen van de zaak-Van Rey. Volgens de rechtbank is de zaak tegen Schreurs te veel verweven met die tegen Van Rey en Van Pol.

Lees ook:
- Advocaat Van Rey wil Opstelten en Teeven horen
- Liveblog: Jos van Rey in de beklaagdenbank
- Vijf vragen over de zaak-Van Rey

Verslag van de eerste procesdag in de rechtszaak tegen Jos van Rey.
Video: L1
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

LIVE: Tweede zittingsdag regiezitting Van Rey
ANP
Jos van Rey (71) wil nog niet met pensioen
Zaak-Van Rey: 'Flinterdun bewijs verstopt onder zware eis'
Live: Jos van Rey in de beklaagdenbank
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen