Overslaan en naar de inhoud gaan

Advocaat Van Rey moet orde scheppen in onderzoeksvragen

Geplaatst opdinsdag 20 januari 2015 - 17:30

De regiezitting in de zaak-Jos van Rey wordt woensdagmiddag om 12:30 uur hervat.

*** Wat gebeurde er van minuut tot minuut tijdens de eerste procesdag? Bekijk het live-blog van 1Limburg ***

De rechtbank geeft de advocaat van Van Rey, Gitte Stevens, tot dan de tijd om haar verzoek om nog zo'n 150 getuigen te horen, beter te motiveren.

Top 5
Ze moet per onderdeel van de aanklacht tegen Van Rey met een top-5 van getuigen komen die ze wil horen. Op die manier wil de rechtbank wat meer overzicht krijgen in de enorme lijst met namen, waarmee Stevens dinsdag op de proppen kwam.

Getuigen
Onder de getuigen die Stevens nog wil horen zijn onder meer minister Ivo Opstelten, staatssecretaris Fred Teeven en hoofd van het OM. Ook vier journalisten van de Limburgse Dagbladen moeten van haar nog gehoord worden.

Schreurs
De rechtbank wees het verzoek van advocaat Van der Bruggen af om de zaak tegen Tilman Schreurs af te splitsen van de zaak-Van Rey. Volgens de rechtbank is de zaak tegen Schreurs te veel verweven met die tegen Van Rey en Van Pol.

Lees ook:
- Advocaat Van Rey wil Opstelten en Teeven horen
- Liveblog: Jos van Rey in de beklaagdenbank
- Vijf vragen over de zaak-Van Rey

Verslag van de eerste procesdag in de rechtszaak tegen Jos van Rey.
Video: L1
Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

LIVE: Tweede zittingsdag regiezitting Van Rey
ANP
Jos van Rey (71) wil nog niet met pensioen
Zaak-Van Rey: 'Flinterdun bewijs verstopt onder zware eis'
Live: Jos van Rey in de beklaagdenbank
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen