Overslaan en naar de inhoud gaan

Advocaat: 'Twan Huys gebruikte mij als lokeend'

Geplaatst opdinsdag 16 oktober 2018 - 13:29

Advocaat Wim Anker zegt door Twan Huys te zijn gebruikt als lokeend om zijn cliënt Jenny Douwes naar de studio van RTL Late Night te krijgen.

"Wim Anker krijgt geen enkele vraag, hij komt alleen aan het woord omdat hij zelf inbreekt. Wim Anker is gebruikt als lokeend om Jenny Douwes naar de studio te krijgen en het gesprek gaat alleen over Zwarte Piet, waar hij het nou juist pertinent niet over wilde hebben", aldus een verklaring op de website van het kantoor van Anker.

Uitlatingen
De advocaat reageert op uitlatingen die de presentator uit Sevenum maandag deed over de ophef rond de uitzending van RTL Late Night van vrijdag.

Lees ook: Geen sprake van vertrek Twan Huys bij RTL Late Night

Spijtbetuiging
In de bewuste uitzending kreeg Jenny Douwes, het zelfbenoemde boegbeeld van de 'blokkeerfriezen', tegen haar zin in anti-Piet-activist Jerry Afriyie bij haar aan tafel geplaatst. "Niemand is blij met hoe het is gegaan, het was niet onze bedoeling. Heel vervelend", zei Huys maandagavond. "Helaas geen excuses of een spijtbetuiging van de presentator", stelt Anker vast.

Blokkade-actie
Volgens de advocaat heeft RTL Late Night in de voorgesprekken nooit aangegeven dat er een discussie over Zwarte Piet zou plaatsvinden. Het gesprek zou volgens Anker gaan over de rechtszaak over de blokkade-actie op de A7 tijdens de nationale sinterklaasintocht in 2017.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen